Berlyno kino festivalį atidarys drama su C. Murphy

  • Teksto dydis:

Vasarį vyksiantį Tarptautinį Berlyno kino festivalį atidarys drama apie sistemingą moterų išnaudojimą Airijos katalikų bažnyčios valdytose skalbyklose, kurioje vaidina kino žvaigždė Cillianas Murphy (Kilienas Merfis), ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Vasario 15 dieną Berlinalėje įvyks pasaulinė filmo „Tokie smulkūs dalykai“ (Small Things Like This) premjera.

Šio filmo režisierius Timas Mielantsas (Timas Milantsas) nebe pirmą kartą dirbo su C. Murphy. Belgų režisierius režisavo trečiąjį populiaraus serialo „Birmingamo gaujos“ (Peaky Blinders) sezoną, kuriame vaidino šis aktorius.

C. Murphy, šį mėnesį pelnęs „Auksinį gaublį“ už vaidmenį filme „Openheimeris“ (Oppenheimer), juostoje „Tokie smulkūs dalykai“ vaidina XX amžiaus 9-ojo dešimtmečio anglių pirklį, išsiaiškinusį, kokias niūrias paslaptis saugo jo miestelio vienuolynas, susijęs su liūdnai pagarsėjusiomis Magdalenos skalbyklomis.

Tai buvo katalikų ordinų įsteigti „puolusių moterų“ namai, kuriuose priverstinai dirbo daugiau kaip 10 tūkst. moterų.

Berlinalės meno vadovas Carlo Chatrianas (Karlas Šatrianas) savo pareiškime teigė, kad C. Murphy vaizduoja „nedaugžodžiaujantį žmogų su plačiai atmerktomis akimis, skaidriomis kaip Airijos dangus“.

„Esame įsitikinę, kad ši istorija apie žmonių gerumą, siekiant padėti silpnesniesiems, ir valios stiprybę pasipriešinti neteisybei, nepaliks nė vieno abejingo“, – sakė C. Chatrianas.

Filmas sukurtas pagal airių rašytojos Claire Keegan (Kler Kigan) romaną.

Pagal kitą šios rašytojos knygą pastatytas filmas „The Quiet Girl“ buvo nominuotas „Oskarui“.

Dramaturgas Enda Walshas (Enda Volšas) parašė filmo „Tokie smulkūs dalykai“ scenarijų. Tarp filmo prodiuserių – C. Murphy, Mattas Damonas (Metas Deimonas) ir Benas Affleckas (Benas Aflekas).

Į Magdalenos prieglaudos namus dažniausiai būdavo atiduodamos vadinamosios „puolusios moterys“ arba pastojusios netekėjusios merginos. Čia taip pat atsidurdavo išprievartavimo aukos, našlaitės, prostitutės ir neįgalios moterys.

Jos dirbo neatlygintinai, o katalikų ordinai valdė skalbyklas kaip komercines įmones.

2013 metais Airijos pareigūnai paskelbė tūkstančio puslapių ataskaitą apie skalbyklas, o tuometinis ministras pirmininkas Enda Kenny (Enda Kenis) ir skalbykloms vadovavę asmenys atsiprašė aukų.

Berlinalė kartu su Kanais ir Venecija yra vienas svarbiausių senojo žemyno kino festivalių.

74-ojo Tarptautinio Berlyno kino festivalio žiuri, kuri išrinks „Auksinio lokio“ ir „Sidabrinio lokio“ laureatus, vadovaus „Oskaro“ laureatė aktorė Lupita Nyong'o (Lupita Njong'o). Ji tapo pirmuoju juodaodžiu asmeniu, kuriam suteikta tokia garbė.

Taip pat paskelbta, kad už viso gyvenimo nuopelnus bus apdovanotas vienas garsiausių Holivudo režisierių Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių