A. Vasiljevo garbei organizuotas pokylis – išskirtinė parama mados istorijai

  • Teksto dydis:

Klasikinė muzika, gurmaniškas meniu, prabangūs vakariniai apdarai, šampanas ir šokiai. Į tokį pobūvį buvo kviečiami Aleksandro Vasiljevo bičiuliai ir kolegos, kurie antradienio vakarą linksminosi pagal tikrąsias pokylių tradicijas. Negana to, parėmė mados istoriko fondą, kuris Lietuvai atvėrė duris į įspūdingą mados šedevrų parodą viename Vilniaus muziejų. 

Nuo 2015 m. lapkričio 10 d. iki 2016 m. gegužės 10 d. Lietuvos Taikomosios Dailės muziejuje veiks paroda „Kvietimas į pokylį. 1915–2015”, kurioje pristatomos puošniausios vakarinės suknelės iš privačios mados istoriko A. Vasiljevo kolekcijos. Ta proga sostinės senamiesčio viešbutyje „Stikliai“ ir buvo organizuojamas pobūvis, jo metu surinktos lėšos prisidės prie mados istoriko A. Vasiljevo kolekcijos išsaugojimo bei restauravimo.

„Šiandien džiugi diena – Vilniuje pirmą kartą pristatoma nuostabi ir unikali vakarinių drabužių kolekcija. Džiaugiamės, jog šią progą galime atšvęsti kartu su tais, kurie vertina madą, stilių ir gerą skonį. Tikimės, jog kiekvienas atvykęs į „Stiklius“ pasijus nusikėlęs į kitą epochą. Mūsų brandi draugystė ir Jūsų noras prisidėti prie istorijos labai vertinamas. Juk bene didžiausia dalis kolekcijos yra čia, Lietuvoje. Jūs padedate tai išsaugoti“, – savo sveikinimo kalboje teigė A. Vasiljevas.

Pokylio  metu visi atvykusieji buvo kviečiami šokti, dalijamasi dovanomis, o šventės įvaizdžiu ir dekoracijomis rūpinosi žinomas stilistas.

„Geresnės vietos, nei išskirtinių renginių profesionalais ir ekspertais vadinamų „Stiklių“ pasirinkti negalėjome. Kaip ir anksčiau šiam pokyliui buvo ruoštasi iš anksto – tad pasitelkėme Manto Petruškevičiaus pagalbą. Jo baltais žiedais puošta restorano salė puikiai atspindėjo vakaro nuotaiką – laimę ir malonų jaudulį. Dar viena vakaro staigmena tapo ir Natalijos Martinavičienės perduotos dovanos“.

„Kas svarbiausia – buvo surinkta nemažai lėšų, kurios tikrai prisidės prie kolekcijų restauravimo ir tolimesnio gyvavimo. Džiugu matyti, jog tiek daug žmonių domisi mada, jos istorija. Tai mus veda tolyn į priekį. O kaip teigė pokylio svečiu tapęs Aleksandras Vasiljevas – „Dauguma jaukiau jaučiasi žinomoje praeityje negu miglotoje ateityje. Todėl  mada tokia populiari. Ji dar vienas gyvenimo džiaugsmų“, - pasakojo A. Vasiljevo fondo direktorė  Alma Puodžiukaitienė.

Tarp susirinkusiųjų svečių buvo galima išvysti dizainerę Ellą Tatarinovą, medicinos mokslų daktarę Daivą Janulaitytę-Gunther, renginių organizavimo ir viešųjų ryšių specialistą Alką Paltaroką su drauge rankinių kūrėja Gerda Štelemėkaite, „Stiklių“ bendrasavininkę Aną Ciupij, stilistę Olgą Wiseman, papuošalų kūrėją Nataliją Martinavičienę bei dizainerę Indrę Kvedarienę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių