„Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vinilas pretenduoja tapti spalvingiausia plokštele

  • Teksto dydis:

Visuomet scenoje spalvingi ir nuotaikingi „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nestokoja spalvų ir muzikos leidiniuose. Jau trečią kartą išleistas grupės vinilas „Dantų plokštelė“ pretenduoja tapti spalvingiausia lietuviška plokštele. Šiais metais naujas šio albumo tiražas pasirodė ant skaidriai žalio vinilo.

Pirmą kartą „Dantų plokštelė“ buvo išleista 2017 metų pabaigoje geltonos vinilo plokštelės formatu. Pasibaigus pirmajam tiražui, grupė albumą perleido skaidria oranžine plokštele, o šiais metais „Dantų plokštelė“ pasirodė skaidriai žaliame vinile. Ir gali būti, kad tai dar ne spalvų paletės pabaiga...

Į šią rinktinių dainų plokštelę sudėti geriausi pirmų dviejų grupės albumų „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Problematika“ kūriniai. Tarp jų „Į Venesuelą“, „Indai“, „Daug dienų“, „Gaisrininkų rokenrolas“, „Apie tai kaip žirafa sumindė kaunietį Antaną“, „Joga – jėga!“ ir kiti, taip pat du remiksai — vienas lietuviškas ir kitas atkeliavęs iš Venesuelos.

Dar daugiau – naujame leidinyje, kuris tapo trečiuoju šio albumo tiražu, atspausdinti ir nauji vidiniai vokai, kuriuose dailininko Martyno Ivinsko darbai. Prieš kelerius metus apsilankęs „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ koncerte Martynas Ivinskas nutapė net keturis skirtingus grupės paveikslus. Šie paveikslai buvo eksponuoti jo parodoje 2017 metais Los Andžele, jos metu du iš paveikslų įsigijo rašytojas Saulius Tomas Kondrotas.

D. Kryževičiaus nuotr.

„Grupės kūryba, koncertai, vaizdo klipai sukėlė daug minčių, tad buvo skirtingų idėjų, kaip padaryti šiuos darbus ir gimė iš karto keturi skirtingi paveikslai“, – prisiminimais dalinosi dailininkas. „Daugiausia įkvėpimo – net dviem iš paveikslų — davė vaizdo klipas „Apie tai kaip žirafa sumindė kaunietį Antaną“, bet tai nesunkiai galima pastebėti pačiuose darbuose“, – šypsosi paveikslų autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių