Židinių kūrėjus šildo ne ugnis

Židinių kūrėjus šildo ne ugnis

Klaipėdiečių pora būste mėgaujasi moderniu interjeru

Batsiuvys be batų. Taip galima apibūdinti ir klaipėdietį Arūną Kontrimą. Su žmona Olga Filatova-Kontrimiene užsiimantis židinių projektavimu bei interjerų kūrimu ir ne vieną interjerą židiniu papuošęs verslininkas savo namuose negali mėgautis jaukiai spragsinčia ugnele.

Jaunų klaipėdiečių pora savo namams rengti pasirinko šiuolaikišką minimalistinį stilių. Juoda ir balta su rudų atspalvių potėpiais iš pirmo žvilgsnio pretenduoja kurti santūrų vaizdą, tačiau kontrastingi tonai ir formos interjerui suteikia žaismės, dinamiškumo.

p>Išsitenka mažame plote

Iš tiesų butas, kuriame įsikūrusi Kontrimų šeima, techniškai nepritaikytas židiniui įrengti.

„Kita vertus, man šiame interjere jo ir netrūksta. Bet jei kada įsigysime didesnį būstą, židinys tikrai bus“, – patikino O.Filatova-Kontrimienė.

Kol kas trijų asmenų šeima įsitenka 57 kv. metrų bute. Šeimininkė pasakojo, jog vis dėlto kuriant interjerą nemažai dėmesio kreipta sprendžiant, kaip šią erdvę optiškai labiau padidinti. Kaip vienas elementų šiam įspūdžiui sukurti panaudota išgaubta svetainės siena.

„Butas, kurį įsigijome, iš esmės buvo viena stačiakampė erdvė su langais ir balkonu. Stūksojo vos dvi sienos, skiriančios vonios kambarį. Ir jas perstatėme, kad padidintume vonios kambario plotą. O su lenkta siena labai išlošėme, nes ji optiškai apgauna, tarsi suteikia būstui daugiau erdvės“, – aiškino Olga.

Veidrodinės prieškambario spintos durys taip pat kuo puikiausiai prisideda prie šios nekaltos apgaulės.

Vietoj sienos – langas

Kadangi natūrali šviesa į būstą sklinda tik iš vienos pusės, monotoniškumui „sulaužyti“ sumanyta sukurti savotišką langą – sieną tarp virtuvės ir vonios kambario, išdėliotą iš stiklo blokelių. Vakare vonioje uždegus šviestuvus su virtuve sujungtame kambaryje atsiranda papildomas šviesos šaltinis.

Namų šeimininkė prisipažino, kad tiek voniai, tiek svetainei ploto stengtasi netaupyti. Virtuvė, kurioje šeima praleidžia mažiausiai laiko – nedidukė, tačiau joje telpa visi buitiniai prietaisai: ir mikrobangų krosnelė, ir indaplovė, ir net skalbyklė.

Baro stilistiką primenančius virtuvės staliuką ir kėdes pora įsigijo Vilniuje. „Labai tokių norėjau, bet prieš ketverius metus, kai kūrėmės, jie beprotiškai brangiai kainavo. Čia stovi mano kelionė į Egiptą, nes vyras leido pasirinkti arba kelionę, arba šiuos baldus“, – juokėsi moteris.

Papirko panoraminis vaizdas

Erdvi svetainė, šeimininkų sumanymu, suskirstyta į kelias funkcines zonas. Miniatiūrinis darbo kampelis reikalui esant gali būti tvarkingai užmaskuotas.

Viena poilsio zona simboliškai vadinama televizoriaus žiūrėjimo vieta. Kita tapo jaukiu kampeliu prie vitrininių langų. Įsitaisius patogiuose foteliuose čia galima grožėtis įspūdinga marių panorama. „Labai norėjome poilsio zonos prie langų, labai dažnai joje įsitaisome, stebime plaukiančius laivus“, – aiškino Olga.

Sutuoktiniai prisipažino, kad pirmąkart peržengusius šio buto slenkstį bemat sužavėjo vaizdas pro langus ir tai tapo kone svarbiausiu motyvu apsigyventi būtent čia.

„Iš tiesų apie naujos statybos butą net nesvajojome. Dairėmės būsto senamiestyje, buvome nusiteikę, kad reikės viską perplanuoti, išgriauti sienas, bet tinkamo varian-to niekaip neradome. Visur, kur apsilankydavome, pro langus buvo matyti kiti langai arba sienos“, – bergždžias paieškas prisiminė Arūnas.

Baltą galima perdažyti

Pasak poros, tai, jog nusprendė apsigyventi naujos statybos name, kuriant interjerą taip pat įpareigojo. „Stilius gana aiškus – norėjome susikurti modernų buto interjerą. Iš esmės rezultatu esame patenkinti“, – aiškino Olga.

Juolab kad ir visus sumanymus realizuoti porai pavyko pernelyg neišlaidaujant ir neįtikėtinai greitai – per mėnesį. Sutuoktiniai juokavo, esą jeigu būtų turėję daugiau laiko įkurtuvėms, galbūt bute būtų atsiradę ir daugiau spalvų. „Kadangi teko sparčiai suktis, pasakiau, kad baltą visada spėsime perdažyti. Bet ji puikiai prigijo ir taip pat vizualiai suteikia daugiau erdvės“, – šypsojosi Olga.

Pašnekovai su šypsena prisimena, jog kai kurios jų idėjos tuomet buvo gana novatoriškos ir ne visiems suprantamos. Pavyzdžiui, specialiai katinui pritaikytos vonios durys su apskrita landa.

„Dabar jau tokių atsirado, o kai prieš ketverius metus nupiešiau eskizą, ko norėčiau, daug kas stebėjosi. Bet pagamino. Katinas Feliksas iš karto suprato, kad tai skirta jam, ir puikiai tuo naudojasi“, – augintinį gyrė Olga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose
    Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose

    Veikla sode ar darže yra naudingas įrankis siekiant atitraukti vaikus nuo ekranų ir mokyti atsakomybės, ugdyti vaiko norą valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Nebūtina turėti viso sodo ar daržo – įskiepyti meilę šviežioms gėrybėms g...

    1
  • Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika
    Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika

    Remiantis kasmečio tyrimo apie gyvenimą namuose duomenimis, 28 proc. Lietuvos gyventojų namai nuteikia siekti sėkmės gyvenime. Todėl labai svarbu suprasti, kaip galime pagerinti savo namų aplinką, kad juose jaustumės lyg šventovėje, teikianči...

    1
  • Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?
    Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?

    Tyrimai ir tendencijos rodo – erdvės, kuriose gyvename, mažėja. Nepaisant to, daugeliui reikalinga patogi, estetiška, funkcionali ir talpi virtuvė. Nesvarbu, gyvenate mažame bute ar maisto gaminimu norite mėgautis nedideliame užmiesčio sod...

    2
  • Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą
    Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą

    Šiuolaikiniai statybų ir aplinkos tvarkymo sektoriaus dalyviai vis dažniau atsigręžia į praeitį, ieškodami natūralumo ir organikos. Natūralios statybos atgimimą neabejotinai paskatino ES žaliasis kursas. Pastatų statyba, jų ir juos su...

    2
  • Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys
    Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys

    Namų dekoro įrengimas nėra tik tinkamas daiktų išdėstymas. Tai buities dvasios ir malonios, jaukios erdvės kūrimas, kuris yra ypač aktualus, nes namai – artimiausia aplinka, kurioje leidžiame sau būti visiškai atsipalaidavusiems. ...

  • Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai
    Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai

    Mažo valgomojo įrengimas gali atrodyti nemenkas iššūkis. Tačiau sumaniai išnaudojant erdvę ir pasirinkus tinkamus baldus, galima sukurti ne tik funkcionalią, bet ir vizualiai patrauklią valgomojo zoną. Štai trys patarimai ju...

  • Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?
    Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?

    Dieninių ir naktinių užuolaidų derinimas – procesas, leidžiantis sukurti tiek funkcionalią, tiek estetiškai patrauklią namų aplinką. Tinkamas šių dviejų elementų derinys gali pakeisti kambario charakterį, suteikti jam ši...

  • Valgomojo baldai: mados ir tendencijos
    Valgomojo baldai: mados ir tendencijos

    Valgomojo baldus reikia rinktis itin atsakingai – juk tai šeimos susibūrimo vieta, čia priimame svečius, švenčiame šventes. Anot interjero dizainerės, valgomojo baldai taip pat turi savo madas ir tendencijas, kuriomis vadovaujan...

  • Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai
    Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai

    Žiedūnė Aleknaitė save vadina apvalių formų mėgėja. Kėdainių krašte ant šlaito, tiesiai priešais Nevėžio upę, ji pasistatė kupolo formos namą, kuriame įsirengė kūrybines dirbtuves. Viduryje kupolo stovi apvalus stalas, an...

    12
  • Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams
    Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams

    Jau šį savaitgalį – balandžio 5–7 dienomis – visus svajojančius atsinaujinti ar statančius savo namus, norinčius pagyvinti namų interjerą, susikurti jaukias ir patogias lauko erdves ar ieškančius modernių ir stilingų ...

    6
Daugiau straipsnių