Tyrimas: lietuvių idealių atostogų šalis - Egiptas

Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi jau seniai lietuvių pamėgtas ir „patikrintas“ poilsio kryptis, rodo naujas kompanijos „Spinter“ tyrimas. 15 proc. apklaustųjų labiausiai norėtų aplankyti Egiptą, 13 proc. mielai ilsėtųsi Turkijoje, o 10 proc. - Ispanijoje. Mažiau populiarios, tačiau taip pat lietuvių lankomos šalys: Prancūzija, Graikija bei Italija.

„Paaiškėjo, kad didžioji dalis tyrimo dalyvių idealias savo atostogas įsivaizduoja Egipte - jis buvo įvardintas kaip idealių atostogų šalis“, - komentavo ryšių su visuomene kompanijos „VIP Viešosios informacijos partneriai“ kūrybos vadovė Indrė Jakaitytė. - Įdomi tyrimo detalė, kad norintys keliauti lėktuvu būtent per agentūrą, prioritetą teikia ne tik atostogoms Egipte (17 proc.), bet ir Ispanijoje (14 proc.), kuri iš antrosios pozicijos išstumia Turkiją (12 proc.)“

Lietuvos gyventojų atostogų prioritetai labai skirtingi, tačiau nemaža jų dalis rinktųsi keliones lėktuvu į šiltus kraštus. Nors 40 proc. respondentų neįsivaizduoja savo atostogų be Lietuvos pajūrio, o 36 proc. - be Lietuvos upių bei ežerų, apie keliones lėktuvu į svečias šalis svajoja net 34 proc. apklaustųjų.

Iš visų respondentų per pastaruosius penkerius metus į pažintinę ar poilsinę kelionę lėktuvu vieną kartą buvo išvykę 15 proc. žmonių ir net 20 proc. - kelis kartus.

Kainos faktorius (per brangu) aktualesnis iki 1000 litų pajamas vienam namų ūkio nariui gaunantiems žmonėms, didmiesčių gyventojams. Bet kuriuo atveju kaina išlieka pagrindiniu Lietuvos keliautojų prioritetu, tačiau taip pat labai svarbu šalis, į kurią vykstama, bei pažįstamų žmonių rekomendacijos.

Keliaudami į svečias šalis lietuviai gali pasirinkti iš kelių skirtingų Lietuvoje veikiančių kelionių organizatorių. Tie žmonės, kurie jau yra nors kartą keliavę, dažniausiai renkasi tą patį kelionių organizatorių. „Keliaujant pirmenybė teikiama jau išbandytam kelionių organizatoriui, tačiau jei vykstama pirmą kartą, dažniausiai renkamasi pagal žinomumą“, - teigė I.Jakaitytė. - Kai klientas pasirenka paslaugą ar prekę pakartotinai, manyčiau, tai yra vienas akivaizdžiausių patikimumo bei lūkesčių atitikimo ženklas.“

Ieškodami informacijos apie keliones dauguma respondentų ieškotų jos internete ar kreiptųsi į jau žinomą kelionių agentūrą savo mieste.


Šiame straipsnyje: Egiptaspoilsisatostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių