Tylusis koncertas: pralaimės kultūra – pralaimės Lietuva

  • Teksto dydis:

Šalies kultūros darbuotojai, netekę vilčių sulaukti didesnių atlyginimų, antradienį surengs antrąją visuotinę akciją – tylųjį koncertą „Būti ar nebūti“.

Šiuo metu Lietuvoje tebesitęsiant socialinėms ir ekonominėms reformoms, kultūros centrai  yra reikšmingi savivaldybių ir regionų kultūros politikos vystymo ir įgyvendinimo instrumentai, tenkinantys bendruomenės kultūrinius poreikius ir vykdantys kūrybinių industrijų plėtrą įvairaus amžiaus, išsilavinimo ir kultūrinių poreikių žmonių grupėms.

Nors visi šalies aukščiausi politikai ir valdžios atstovai tikina, kad kultūra yra prioritetinė šalies sritis, tačiau vis nesiryžta vykdyti savo įsipareigojimų ir pažadų. Ši kultūros centrų darbuotojų akcija – perspėjimas valdžiai, kuri negirdi mandagių ir nerėksmingų jų kalbų ir rezoliucijų.

Šiandien šalies kultūros centrai yra viena pagrindinių ir didžiausių šalies kultūros bendruomenių, netiesiogiai sukuriančių iki 5 procentų bendrojo šalies vidaus produkto. Todėl atsigaunant Lietuvos ekonomikai, jų darbuotojai mano, kad jau pats laikas ir realus pagrindas užtikrinti padorius kultūros darbuotojų atlyginimus.
Tai antroji akcija, kurių jau suplanuota ir daugiau. Kaip kraštutinė priemonė žadami piketai, streikai ir kitų metų Dainų šventės boikotas.

Šalies kultūros centrai ragina visuomenę solidarizuotis su kultūros darbuotojais, vykdančiais ne tik kultūrinę, bet ir edukacinę bei socialinę misijas.

Lietuvos kultūros centrų asociacija visoje Lietuvoje spalio 1-ąją, Tarptautinę muzikos dieną, rengia akciją – tylųjį koncertą „Būti ar nebūti“. Klaipėdoje tylusis koncertas vyks  Meno kieme, šalia Klaipėdos etnokultūros centro (Daržų g. 10)  18 val. Laukiami visi, neabejingi kultūros centrų veiklai, sovokiantys jų naudą miestui, kraštui ir visos Lietuvos kultūrai.

Kaip aiškino Klaipėdos etnokultūros centro atstovė Vaida Armonaitė, uostamiestyje akcija truks gal 15 min. Jos metu bus perskaitytas Lietuvos kultūros centrų asociacijos kreipimasis, susirinkusiesiems visiškoje tyloje „koncertuos“ uostamiesčio kultūros centrų kolektyvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mąstau ir aš

mąstau ir aš portretas
Pamąstymui. Kaip darbuotojas po savo tiesioginio darbo atęjęs dirbti į kultūros įstaigą paruoš renginį. Juk tai juodas kelių savaičių ar mėnesių darbas. Scenarijaus rašymas, repeticijos, scenografijos parengimas it.t. Tamstai visiškai nesuvoki kultūros darbo.

ne

ne  portretas
nesutinku, su komentatoriumi

Pamąstymas

Pamąstymas portretas
Žinote Lietuvoje pajamas į biudžetą suneša vos 300 tūkst gyventojų. Tai yra vos 10 proc. tautos. Kol tokia situacija bus, tol nebus jokios kultūros. Nėra iš ko valgyti, o mums siūlo į muziejus vaikščioti. Taigi einam visi pinigų uždirbti, o kultūra turi būti didžia dalimi savanoriška veikla po darbo. Tikrai profesionalūs menininkai neturi problemų dėl finansavimo ir neskursta, o visi kiti turėtų įsivertinti savo realias galimybes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių