Šiuolaikinio šokio spektaklį parodys ir kūdikiams

Vilniuje penktadienį prasideda šiuolaikinio šokio vaikams ir jaunimui festivalis „Dansema“, praneša LTV „Panorama“.

Pasak organizatorių, ketvirtą kartą rengiamame festivalyje bus parodyti spektakliai ir kūdikiams, ir paaugliams.

Pirmasis spektaklis, kuriuo prasidės „Dansemos“ festivalis, skirtas paaugliams. Atlikėjas Tomas Dapšauskas šokiu bando perte
ikti emocijas, kurias patiria vyresni vaikai: baimę būti atstumtam, kovą su bendraamžiais dėl pripažinimo, norą pabėgti nuo tėvų globos ir kartu nerimą, o ką su ta laisve daryti.

Choreografė Giedrė Subotinaitė ir šokėjas sako, kad kurdami spektaklį prisiminė savo paauglystę, stebėjo draugų vaikus, giminaičius. „Bebaimio“ premjera penktadienį „Menų spaustuvėje“ įvyks 13 ir 18 valandomis.

„Turime dvi lietuviškas premjeras – tai būtent „Dansemos“ spektaklis ir „Žuvies akies“ „Apkabinsiu tave“. Turime spektaklį visai kūdikiams – nuo nulio iki keturių metų. Vokiečiai atveža, spektaklio pavadinimas „Galvakojai“. Taip gavosi, kad festivalis apima [žiūrovus] nuo nulio iki šešiolikos metų“, – sako festivalio meno vadovė Birutė Banevičiūtė.

Antrąją festivalio dieną, šeštadienį, Nyderlandų menininkai pristatys spektaklį „Gerai įsižiūrėk“, skirtą vaikams nuo 8 metų. Trys vyrai scenoje linksmai ir įtaigiai ieško, kaip išgirsti šokį ar pamatyti muziką.

Festivalio rengėjai sako, kad prieš patiems mažiausiems žiūrovams skirtą spektaklį tėvų prašo nedrausti vaikams laisvai reaguoti ir jų netildyti. Tokiems lankytojams sekmadienį Vokietijos šokėjų grupė rodys spektaklį „Galvakojai“.


Šiame straipsnyje: Dansemafestivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
"...Turime spektaklį visai kūdikiams..." lauksim spektaklio embrionams. dėl reklamos nuogi į dilgėles pasiruošę...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių