Šie metai gali lemti, ar festivalis „Be2gether“ išgyvens

Nuo šiemetinių bilietų pardavimo gali priklausyti muzikos ir meno festivalio "Be2gether" ateitis, mat lieka rizika, kad festivalis gali būti nuostolingas, BNS teigė birželio 25-27 dienomis Norviliškėse, Šalčininkų rajone, vyksiančio festivalio atstovė Eglė Remeikaitė.

"Kol kas rizika yra, kad galime šiais metais neturėti net to "nulio". Tokie svarbūs metai festivalio išgyvenimui", - sakė E.Remeikaitė.

Anot jos, šiemet rengėjai negavo valstybinės paramos, o rėmėjų dėl ekonominės krizės rasti sekėsi sunkiai, todėl tikimasi išlaidas dengti iš bilietų pardavimo - tam reikėtų jų parduoti gerokai daugiau nei pernai.

"Krizė pasijuto mums kaip organizatoriams pirmiausia dėl rėmėjų (...) O dėl pardavimų - mes stengiamės išlaikyti patogią žmonėms kainodarą. Šiemet gerokai ilgiau laikėme žemesnes bilietų kainas nei pernai, taigi to, kad žmonėms per brangu, nelabai jaučiame, tiesiog jaučiame, kad žmonės ilgiau laukia ir daugiau galvoja, planuoja savo finansus ir žiūri, ar gali skirti tam savo pinigų, ar ne", - tvirtino E.Remeikaitė.

Pašnekovė neatskleidė kiek bilietų parduota, tačiau, jos teigimu, šiemet parduota 20 proc. daugiau bilietų nei pernai per tą patį laikotarpį. 2009-aisiais "Be2gether" aplankė apie 11 tūkst. žiūrovų.

"Tikimasi sulaukti žmonių tiek pat, kiek praėjusiais metais", - sakė festivalio atstovė. Didžiąją dalį žiūrovų turėtų sudaryti lietuviai, apie porą tūkstančių bilietų nupirko baltarusiai. Be to, tikimasi pardavimų suaktyvėjimo paskutinėmis dienomis ir prieš pat festivalį.

Praėjusių metų festivalio biudžetas siekė per 2 mln. litų.

Pasak E.Remeikaitės, skolų liko dar nuo praėjusių metų - esą festivaliui tebėra skolinga viešoji įstaiga "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009". Įsiskolinimų liko ir nuo anksčiau, tačiau E.Remeikaitė juos apibūdino kaip nesusitarimo atvejus.

Iš viso, E.Remeikaitės teigimu, "Be2gether" metu turėtų pasirodyti 20 užsienio ir apie 30 Lietuvos atlikėjų bei grupių. Per festivalį žiūrovai galės klausytis muzikos 3 scenose, o 4 ketvirtoje stebėti menininkų pasirodymus.

Kitų pramogų vietų, anot jos, priskaičiuojama, apie 50.

Pagrindinių festivalio atlikėjų - "Empire of the Sun" - į Lietuvą atvykstant laukiama prieš pat festivalį - grupės personalas turėtų atvykti ketvirtadienį, o pagrindiniai atlikėjai - penktadienį. Jų pasirodymas įvyks penktadienio vakarą.

"Tai pirmas jų taškas Europoje, taigi jie atskrenda iš Australijos", - sakė E.Remeikaitė.

Britų rokeriai "Skunk Anansie", atstovės teigimu, į Lietuvą turėtų atvykti šeštadienį, o reperis Roots Manuva - penktadienį vakare.


Šiame straipsnyje: Be2getherfestivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių