Roko operoje „Priesaika“ – jaunos solistės debiutas

  • Teksto dydis:

Tautinės muzikos asociacija „Perkūno sakmė“, VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai“ ir VšĮ „Bravo teatras“ inicijavo ir kuria naują patriotinę roko operą „Priesaika“, skirtą Lietuvos laisvės išsivaduojamųjų kovų dalyviams.

Roko operos paskirtis – šiuolaikine muzika ugdyti jaunąją kartą, skiepyti jiems tautos vienybės ir patriotiškumo jausmus. Kuriamoje roko operoje „Priesaika“ dalyvauja žinomi Lietuvos atlikėjai: patriotinio roko grupė „Thundertale“, operos solistai – Liudas Mikalauskas (bosas) ir Egidijus Bavikinas (tenoras) –, pastatymą režisuoja Nerijus Petrokas, o scenografijos autorius – Sergejus Bocullo.

Kaip rašoma pranešime spaudai, darniame, vyriškame kolektyve puikiai apsiprato ir debiutinį Sesės personažo vaidmenį kurianti jauna solistė – Sandra Lebrikaitė. „Būti rimtoje vyriškoje kompanijoje vienintele atlikėja moterimi – ne sunkumas, o malonumas!“ – sako Sandra. Jos nuomone, pastatymas ypač reikšmingas šių dienų publikai ir jaunimui, kurie stebi mūsų visuomenės susiskaldymą, patriotiškumo stoką, tolerancijos ir geranoriškumo trūkumą.

Mano kuriamas Sesės vaidmuo įprasmina ne tik personažą, kuris realiai egzistavo, tačiau ir visų tuo metu baimėje ir viltyje gyvenusių moterų, motinų, žmonų, sesių likimus, jų sielvartą, kantrybę.

„Kai gavau pasiūlymą dalyvauti šiame pastatyme, vyrai jau buvo išanalizavę libretą, žinojo scenografijos niuansus, o man teko greitai įsisavinti medžiagą ir neatsilikti. Tačiau tai nebuvo ypatingai sunku, nes viskas pasirodė tarytum savaime aišku. Kartais dainuodama ir bandydama įsijausti į realiai miškuose gyvenusių kovotojų personalijas pagalvoju – kaip gerai mes dabar gyvename! Tuomet tų žmonių siekiai buvo daug didesni ir kilnesni, bet galimybės, palyginti su nūdiena, – menkiausios! O mes vis dejuojam, kad kažko trūksta, kažkas kažko nedaro, nes „nepriklauso“. Manau tai puiki žinutė dabartiniam jaunimui susimąstyti, ką turime ir kaip prasmingai tai panaudoti ne tik savo, bet bendram tikslui – šalies augimui ir klestėjimui. Mano senelis pasakodavo, kaip enkavėdistai, persirengę partizanais, užgriuvo jų namus ir vaikė jo mamą po trobą reikalaudami maisto, o ji nukrito nuo kopėčių ir prarado broliuką. Kai pagalvoju, o kiek tokių „nežymiai“ suluošintų šeimų, žmonių... turbūt nenukentėjusių nuo tos santvarkos išvis nebuvo! Tai ką mes turim dabar ir ką galime sau leisti – neįkainojama! Mano kuriamas Sesės vaidmuo įprasmina ne tik personažą, kuris realiai egzistavo, tačiau ir visų tuo metu baimėje ir viltyje gyvenusių moterų, motinų, žmonų, sesių likimus, jų sielvartą, kantrybę. O svarbiausia, kad Miško broliams, tai būdavo tarytum laisvės, šviesos ir vilties spindulys jų niūriame ir pavojingame gyvenimo kelyje“, – sako S. Lebrikaitė

Roko operos „Priesaika“ premjeriniai renginiai vyks liepos 19d., 18 val., Tarptautiniame Tauragės muzikos festivalyje, rugsėjo 23d. – Bistrampolio festivalyje. Nuo rudens koncertinis turas vyks visoje Lietuvoje. Premjera  Kaune – spalio 25d., 18val., „Girstučio“ kultūros centre.

Kūrybinė grupė ir organizatoriai dėkoja pastatymo rėmėjams: ŽŪB „Nematekas“, UAB „Lietpak“, Kauno miesto savivaldybei, informaciniam rėmėjui – dienraščiui „Kauno diena“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuolė

Šaunuolė  portretas
Šaunuolė solistė, talentinga ir greitai tobulejanti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių