Mainais už laišką Kalėdų Seneliui – kelionė į Maroką

Pirmadienį „Kauno dienos“ redakcijoje apdovanoti konkurso „Laiškas Kalėdų Seneliui“ laimėtojai. Pagrindinį prizą – kelionę į Maroką dviem asmenims – laimėjęs kaunietis penkių vaikų tėvas Raimundas Secevičius sakė dar nenusprendęs, kurį šeimos narį vešis kartu.

Viltys išsipildė su kaupu

Traukdamas laimingąjį laišką prizą įsteigęs „Magelano kelionių“ vadovas Dainius Kinderis tikėjosi, kad kelionę laimės žmogus, kuris iki šiol neturėjo galimybės keliauti. Jo viltys išsipildė su kaupu. „Auginant penkis vaikus keliauti sudėtinga. Toliausia šalis, kurioje esu buvęs, – Vokietija, jeigu įskaičiuosime tarnybą armijoje“, – neslėpė R.Secevičius.

Į apdovanojimą kartu atvykusi žmona Virginija pasakojo, kad pernai planavusi vestuvių 20 metų sukakties proga pasidovanoti kelionę bent į artimąjį užsienį – Latvijos paplūdimį. „Išvykti nepavyko“, – apgailestavo moteris.

Šeima savaitgalius dažniausiai leidžia Tauragėje ir Utenoje, kur gyvena seneliai. Tačiau laimėtu prizu Secevičiai būtinai pasinaudos. Tik dar neaišku, kas šeimos galvai kelionėje palaikys kompaniją. „Teks rengti atskirą konkursą, šį kartą – šeimoje“, – juokavo D.Kinderis.

Laukia ir kulinariniai nuotykiai

„Labai gerai pradėti keliauti yra nuo Maroko. Jis yra pakankamai netoli, bet egzotiškas, kad pajustumėte aplinkos pasikeitimą“, – sakė D.Kinderis, organizuojantis keliones į sunkiai eiliniam turistui pasiekiamas šalis, regionus ar miestus.

Tačiau jis įspėjo apie Maroke gresiantį pavojų. „Kad ir ką pasirinksite keliauti kartu, didelė tikimybė, kad užsikrėsite virusu. Kelionių virusu. Keliauti norėsis vėl ir vėl. Po to gali tapti sunku gyventi be kelionių“, – teigė keliautojas.

Per 10 dienų kelionę, anot jo, laukia žygis kupranugariais, kelionė kalnų serpantinais, viešnagės senoviniuose kaimuose, oazėse, nakvynės dykumoje, buvusių didikų rūmuose su nuostabiais sodais, terasomis ant stogo.

Laiške Kalėdų Seneliui Secevičių šeima teigė norinti pasidžiaugti, kad šventes sutinka sveiki ir laimingi, padėkoti už gautas žinias.

Penkiametis prizą išleis meškerei

300 litų vertės prekybos centro „Senukai“ dovanų kuponą laimėjusi kaunietė 14-metė Justina Virbalaitė, laiške Kalėdų Senelio prašiusi vaikams iš vaikų globos namų surasti tėvus ir namus, pasakojo nuolat dalyvauja įvairiuose konkursuose.

Tokios dovanos aštuntokė prašė, nes lankydamasi pas mamą darbe – vaikų globos namuose negalėjo likti abejinga juose augančių vaikų likimams. Kam išleis laimėtą sumą paauglė dar nenusprendusi. „Važiuosiu kartu su tėvais ir pažiūrėsim“, – sakė J.Virbilaitė, kartu su kitais apdovanojimų ceremonijos dalyviais vaišindamasi restorano „De*Luxe“ paruoštais skanėstais.

O penkiametis Matas Rimkūnas iš Garliavos ilgai galvos nesuko. Jis už laimėtą prizą (berniukui atiteko 100 litų vertės prekybos centro „Senukai“ dovanų kuponas) panaudos meškerei įsigyti.

Matas laišką Kalėdų Seneliui piešė pats, mama padėjo tik parašyti. Berniuko mama Lina juokėsi, kad piešdamas sūnus nei mato, nei girdi, kas vyksta aplinkui. Prie konkursinio piešinio Matas sėdėjo iki išnaktų, jo nebaigęs net nėjo miegoti.

Apdovanoti ir klaipėdiečiai

Konkurse „Laiškas Kalėdų Seneliui“ sėkmė nusišypsojo ir dviem pajūrio atstovams. Vertinimo komisijos verdiktu ir puikiomis dovanomis džiaugėsi kretingiškė Lukrecija Jankauskaitė ir klaipėdietis Algimantas Umbražūnas.

Tiek devynmetė Lukrecija, tiek draudimo tarpininku uostamiestyje dirbantis Algimantas vieningai tvirtino, jog dalyvauti šiame konkurse paskatino artimieji.

Apie slaptą norą gauti dovanų ilgą, žemę siekiančią suknelę Kalėdų Seneliui prisipažinusi mergaitė jam nutapė ir žiemišką piešinį. Už originalų laišką pelnyta dovana pradžiugino visą Lukrecijos šeimą. 200 litų vertės kuponas apsipirkti „Senukų“ prekybos centre mergaitės tėvams padės įgyventi jos svajonę – artėjančio gimtadienio proga padovanoti planšetinį kompiuterį.

A.Umbražūnas patikino, jog dalyvauti šiame konkurse paakino ne tik galimybė pelnyti prizą. „Ko gero, labiau norėjosi save išbandyti kūrybiškai, be to, nenorėjau apvilti ir tėvų, kurie paskatino dalyvauti konkurse“, – pasakojo klaipėdietis.

Spontaniškai gimęs eilėraštis jo autoriui pelnė Klaipėdos reabilitacijos centro „Ostemeda“ įsteigtą 600 litų vertės prizą – galimybę atlikti maisto netoleravimo testą bei dietologo konsultaciją.

„Kaip rėmėjams, smagu prisidėti prie žmones džiuginančių gerumo ir geranoriškumo akcijų kalėdiniu laikotarpiu. Norisi, kad žmonės kuo labiau rūpintųsi savimi ir patikėtų, kad dovanų gali atnešti ne tik Kalėdų Senelis, bet ir jų pačių pastangos. Manau, kad maisto netoleravimo testas, galimybė pasirūpinti savo sveikata kiekvienam būtų didelė dovana sau“, – kalbėjo reabilitacijos centro „Ostemeda“ direktorius gydytojas osteopatas Andrius Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VALIO

VALIO portretas
ŠAUNUOLIAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių