Ketvirtoji istorinių romanų ciklo dalis – tikėjimą literatūra grąžinanti sensacija

  • Teksto dydis:

Vos tik pasirodžiusi Kristinos Sabaliauskaitės paskutinė tetralogijos „Silva rerum“ dalis sujudino Lietuvos skaitytojus – pirmas tiražas išpirktas per vos kelias dienas!

„Tik pranešę, kad pasirodys ketvirtoji „Silva rerum“ dalis, ir pradėję išankstinę prekybą, sulaukėme itin daug skaitytojų užsakymų, skambučių ir paklausimų, kada knyga pasirodys. Pamatę didžiulį susidomėjimą, iš karto užsakėme antrą – didesnį – tiražą, kuris visus knygynus turėtų pasiekti jau netrukus“, – komentuoja leidyklos „Baltos lankos“ direktorė Austė Šaliamoraitė.

Trys pirmos „Silva rerum“ istorinių romanų ciklo dalys vos pasirodžiusios užėmė pirmąsias knygynų reitingų vietas ir jų neapleido ištisus mėnesius. „Silva rerum“ buvo išrinkta 2009 metų knyga, apdovanota Jurgos Ivanauskaitės premija, „Silva rerum II“ išrinkta 2011 metų knyga, taip pat gavo Šv. Kristoforo apdovanojimą už Vilniaus atspindžius literatūroje, o „Silva rerum III“ 2015 metais apdovanota Liudo Dovydėno premija.

„Silva Rerum“ sulaukė ir ryškaus užsienio skaitytojų, kritikų pripažinimo. Latvijoje šie romanai išrinkti į visų laikų latvių mėgstamiausių knygų šimtuką. Vos pasirodęs Lenkijoje, pirmasis „Silva Rerum“ romanas tapo bestseleriu ir sulaukė išskirtinio kritikų įvertinimo – buvo pavadintas tikėjimą literatūra grąžinančia sensacija iš Lietuvos, įvardintas tarp 30 svarbiausių 2015 m. Lenkijoje išleistų knygų, o šiais metais pateko į prestižinės Vidurio Europos literatūros premijos „Angelus“ finalą.

K. Sabaliauskaitės apsakymų knyga „Danielius Dalba & kitos istorijos“ ir anglų kalba išleistas apsakymų rinknys „Vilnius. Wilno. Vilna. Three short stories“ vos pasirodę taip pat tapo bestseleriais, kas Lietuvoje gana neįprasta tokio žanro knygoms. Na, o tai, kad „Vilnius. Wilno. Vilna. Three short stories“ yra puikus reprezentacinis leidinys, patvirtina ir faktas, jog šių metų lapkričio mėnesį vykusiame susitikime su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Johnsonu, kurio prosenelis kilęs iš Lietuvos, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius jam padovanojo šią knygą. Borisas Johnsonas šiltai prisiminė savo buvusį apsilankymą Vilniuje ir išreiškė pageidavimą apsilankyti Lietuvoje dar kartą.

Knygų dar galima rasti kai kuriuose Lietuvos knygynuose ir prekybos centruose, tačiau ir ten jų sparčiai mažėja. Planuojama, kad antras knygos tiražas Lietuvos knygų prekybos taškus pasieks jau gruodžio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių