A.Panavienė: moteris turi vertinti save, bet ir žinoti savo vietą

„Moters diena turėtų būti labai svarbi kiekvienos moters gyvenime. Į Tarptautinę moters dieną žvelgiama pašaipiai – tarsi ji būtų buvusi tarybinė šventė“, – teigia TV8 laidos „Išminties rakčiukai“ vedėja Agota Panavienė.

Agota primena, jog šios šventės užuomazgos siekia kur kas senesnius nei tarybiniai – Antikos laikus: „Tam tikrą dieną Graikijoje moterys reikalaudavo ypatingo savo vyrų dėmesio. Net kariai turėdavo nutraukti karo veiksmus ir skirti laiko savo išrinktosioms, taigi ir mums nevertėtų paminti šios dienos tradicijų.“

A. Panavienė mano, jog Lietuvoje toli gražu ne visos moterys yra ant rankų nešiojamos ar džiaugiasi nuostabiu gyvenimu. „Reikia pasilikti nors vieną dieną, kuri būtų tik mūsų“, – sako ji.

Šį šeštadienį, kovo 10-ąją, 10.00 val. „Išminties rakčiukų“ laidoje Agota kvies diskutuoti: kokia turi būti šiuolaikinė moteris? Kokį kelią pasirinkusios moterys gyvena sėkmingiau ir apskritai – kada moterys būna laimingos? „Moteris visada turi vertinti save, bet kartu ir žinoti savo vietą“, – mano laidos vedėja.

Moters dienai dedikuotoje „Išminties rakčiukų“ laidoje Agota klaus ar moterims reikalinga nepriklausomybė ir ar dailiosios lyties atstovės ją moka vertinti. „Juk tikroji Tarptautinė moters diena atsirado dėl politinių priežasčių. Dar 1899-aisiais socialdemokratė Klara Zetkin pirmoji pradėjo kovoti dėl lygių moters ir vyro teisių, jos iniciatyva nuo 1911-ųjų pradėta švęsti kovo 8-oji. Turėtume vertinti praeities moterų indėlį ir bent dėl jų paminėti šią dieną“, – samprotauja Agota.

Laidos vedėja žada, kad šį šeštadienį „Išminties rakčiukai“ kovo 8-ąją minės pačiu moteriškiausiu būdu: „Kepsime duoną, o tai mokėti turėtų kiekviena moteris. Mano nuomone, duoną kepti – kiekvienos šeimininkės pareiga.“


Šiame straipsnyje: Agota Panavienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių