Darbo partijos byla bus tęsiama kitą savaitę

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį savaitei iki gegužės 20 dienos atidėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos nagrinėjimą.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį savaitei iki gegužės 20 dienos atidėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos nagrinėjimą.

Tokį sprendimą teismas priėmė, nors nuteistasis parlamentaras Vytautas Gapšys pageidavo, kad numatytas posėdis neįvyktų, nes jis tądien turi dalyvauti Konstitucinio Teismo nagrinėjamoje byloje.

Tam, kad politikas galėtų dalyvauti abiejose bylose, Apeliacinis teismas pakeitė posėdžio laiką - suplanuotą posėdį ryte perkėlė į popietę, ir į jį kviečia mokesčių inspekcijos specialistes.

„Kadangi V.Gapšys pageidauja dalyvauja visuose Lietuvos apeliacinio teismo posėdžiuose vadinamojoje Darbo partijos byloje, o be jo minėtos VMI specialistės negali būti apklaustos, Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė pavėlinti gegužės 20 dienos posėdžio laiką ir jį surengti ne 10 val., o 13 val., kad nuteistasis V.Gapšys galėtų dalyvauti abiejų teismų posėdžiuose, nesutrikdant nė vienos bylos nagrinėjimo“ - rašoma teismo pranešime.

Kiek anksčiau per posėdį teisėja Violeta Ražinskaitė sakė, kad Seimo bus prašoma, jog Konstitucinio Teismo byloje būtų paskirtas kitas parlamentaras.

„Be abejo, jūsų situacija nėra paprasta, tačiau V.Gapšys yra įgaliotas atstovauti Seimui Konstituciniame Teisme, bet jis nėra vienintelis teisininkas Seime - Seime yra daugiau teisininkų Seimo narių. Mes pasiūlysime, parašysime oficialų raštą Seimui, kad vietoj V.Gapšio įgaliotų kitą teisininką. Prokuroras yra teisus sakydamas, kad V.Gapšys turi rinktis prioritetus - ar atstovauti Seimui Konstituciniame Teisme, kur gali gali atstovauti kitas, ar dalyvauti byloje, kurioje jis nuteistas“, - posėdžio metu sakė teisėja Violeta Ražinskaitė.

V.Gapšys tikino, kad Konstituciniame Teisme jis pats rašė argumentus, be to, dalis teisininkų, kurie yra Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, yra jo oponentai.

„Senatis šioje byloje nėra taikoma, gerbdami Konstitucinį Teismą, galėtume padaryti pertrauką“, - prašė V.Gapšys.

Jis sakė, kad Konstitucinio Teismo prašė rengti rašytinį procesą, tačiau buvo nuspręsta kitaip.

Tuo metu prokuroras S.Verseckas teigė, kad politikas laisvas nuspręsti, kurioje dalyvauti byloje. Be to, jis turi gynėjus.

Seimo narei Vitalijai Vonžutaitei vėl neatvykus į posėdį, Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atidėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos specialisčių apklausą.

V.Vonžutaitės advokatas teismui pranešė, kad parlamentarė neatvyko dėl ligos ir pateikė medikų pažymą.

Pernai liepą Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui - 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

Skundus dėl nuosprendžio pateikė tiek nuteistieji, tiek prokurorai.

Prokuroras S.Verseckas teigia, kad senaties terminas Darbo partijos byloje jau yra neaktualus, nes pirmosios instancijos teismui priėmus apkaltinamąjį nuosprendį, senaties terminas nebeskaičiuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių