Už didelį kiekį kanapių nubaustą vyrą prašo įkalinti 12 metų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį buvusį Kretingos rajono apylinkės teismo teisėją Petrą Kontrimą pripažino kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje ir skyrė jam bausmę – laisvės apribojimą vieniems metams.

Generalinė prokuratūra apskundė už didelį kiekį kanapių laisvės apribojimu nubaustą vyrą įkalinti 12 metų.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorė Aida Japertienė apeliacine tvarka apskundė pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo už disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų nuteistam širvintiškiui skirta laisvės apribojimo dviem metams bausmė. Jis įpareigotas bausmės metu dirbti, nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose ir neatlygintinai 200 valandų išdirbti sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigose.

Prokurorė apeliaciniu skundu Lietuvos apeliacinio teismo prašo skirti širvintiškiui M. P. realią laisvės atėmimo bausmę 12 metų.

Vilniaus apygardos teismas šių metų rugsėjo 27 dienos nuosprendžiu dvejų metų laisvės apribojimo bausmę M. P. skyrė už tai, kad Širvintų rajone esančiame šiltnamyje jis kartu su bendrais išaugino 256 kanapes, o policijos pareigūnų 2015 metais buvo sulaikytas, kai jas nupjovė ir nešė link jų laikymo vietos. Teismas konstatavo, kad nuteistasis padarė du tyčinius nusikaltimus, susijusius su narkotinių medžiagų disponavimu.

Prokurorės apeliaciniame skunde nurodoma, kad teismas, spręsdamas dėl M. P. skirtinos bausmės, įvertino, jog vyras kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailisi, tačiau neatsižvelgė, kad dėl neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo jis savo kaltę neigė, klaidino ikiteisminio tyrimo pareigūnus, prokurorą ir teismą, buvo pabėgęs ir slapstėsi metus, aktyviai siekė paveikti tyrimą bei jam trukdė.

Apeliaciniame skunde prokurorė taip pat pabrėžė, kad Vilniaus apygardos teismas, nuteistajam skirdamas išimtinai švelnią bausmę – laisvės apribojimą dviem metams – nepagrįstai sumenkino nusikaltimų, susijusių su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, pavojingumą bei daromą žalą visuomenei bei žmogaus sveikatai.

Prokurorės teigimu, už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu Baudžiamajame kodekse numatyta griežta laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų. Skundžiamu pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu M. P. skyrus ypač švelnią bausmę už pavojingą tyčinį nusikaltimą, nebus užtikrintas teisingumo principo įgyvendinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RAZBAININKUS

RAZBAININKUS portretas
ir milijonu vagius paleidžia iš teismo salės o čia už sušiktas kanapes 12 metų!?Taigi įteisint norit, net liandbirbis už?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių