Teismas nubaudė du kartus neblaivų vairavusį vyrą

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme nubaudė vyrą, kuris per trumpą laiką buvo sulaikytus du kartus vairuojantis neblaivus.

Penktadienį paskelbtu nuosprendžiu teismas konstatavo, kad anksčiau 11 kartų teistą Kęstutį L. pataisyti ir paveikti jį taip, kad daugiau nenusikalstų bausmėmis, nesusijusiomis su realiu laisvės atėmimu, yra tiesiog neįmanoma.

„Nėra jokio pagrindo tikėtis, kad bausmei keliami tikslai galėtų būti pasiekti K. L. paskyrus bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu, arba atidėjus paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą. Todėl K. L. šį kartą skirta pačios griežčiausios rūšies bausmė – terminuotas laisvės atėmimas 4 mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose“, – rašoma nuosprendyje.

Kaip pranešė teismas, Kęstutis L. buvo teisiamas už tai, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo nustatyta 2,71 promilės alkoholio, vairavo savo sugyventinei priklausantį automobilį.

Kaišiadorių gyventojas Kęstutis L. neblaivus prie vairo buvo sulaikytas ir rugpjūtį. Tuomet jam buvo nustatytas 1,84 promilės girtumas. Tąkart jam tas pats teismas paskyrė daugiau nei 1355 eurų baudą. Vyrui buvo uždrausta naudotis specialia teise vairuoti visas transporto priemones dvejiems metams.

Teismas konstatavo, kad kaltinamasis padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą, be to, jis  anksčiau teistas jau 11 kartų, paskutinį kartą už analogišką nusikaltimą, padarytą iš esmės analogiškomis aplinkybėmis, tik tuomet savo automobiliu, naują nusikaltimą padarė visiškai neatlikęs ir net nepradėjęs atlikti ankstesniu nuosprendžiu paskirtos su laisvės atėmimu nesusijusios bausmės (baudos).

„Kaltinamasis anksčiau teistas, yra baustas administracine tvarka, turi galiojančių nuobaudų už administracinius nusižengimus. Tai parodo, kad kaltinamasis nedaro iš viso jokių teigiamų išvadų dėl savo nusikalstamo ar kitokio neteisėto elgesio, kurio net nesistengia pakeisti jam paskirtų bausmių pagalba, nes nesusijusių su laisvės atėmimu bausmių (baudų) iš viso nevykdo. Nors yra dirbantis ir gauna iš to pajamų. Tai charakterizuoja kaltinamąjį ypatingai neigiamai, parodo jo nenorą taisytis, paklusti įstatymams ir gero elgesio taisyklėms,“ –  rašoma teismo nuosprendyje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo Rasa Baranauskaitė BNS sakė, kad vyras nesuimtas, laukiama, kada įsiteisės nuosprendis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokdariai.

juokdariai. portretas
ką veikia antstoliai? Alkoholikas turi darbą, gauna pajamas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių