R. Kurlianskis Aukščiausiajam Teismui apskundė jam paskelbtą nuosprendį

Šešerių metų laisvės atėmimo bausmę Kauno kalėjime atliekantis buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis trečiadienį Aukščiausiajam Teismui apskundė jam paskelbtą nuosprendį.

Nuteistasis prašo jį panaikinti.

„Prašo panaikinti apeliacinės instancijos ir palikti galioti pirmos instancijos“, – BNS sakė nuteistojo advokatas.

Skundą nuteistojo vardu kasaciniam teismui pateikė jo advokatas Simonas Slapšinskas. Jis BNS sakė, kad trečiadienį aplankė savo klientą.

Pasak advokato, taip pat su skundu pateiktas ir prašymas stabdyti nuosprendžio vykdymą.

Buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentą R. Kurlianskiui praėjusią savaitę Apeliacinis teismas nuteisė už korupcinius nusikaltimus ir skyrė jam laisvės atėmimą šešeriems metams bei daugiau nei 18,8 tūkst. eurų bauda.

Jam taip pat penkeriems metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, žiniasklaidos priemonėse.

Kol kas R. Kurliankis laikomas Kauno kalėjime. Pasak Lietuvos kalėjimų tarnybos, R. Kurlianskis atlikti bausmę gali būti paskirtas į Pravieniškių 1-ą, 2-ą, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus kalėjimus.

Nuosprendį yra apskundęs ir kartu su R. Kurlianskiu toje pat byloje kalėti  puspenktų metų nuteistas Seimo narys Vytautas Gapšys.

Komentuodamas priimtą nuosprendį, Apeliacinio teismo teisėjas Albinas Bielskis teigė, kad R. Kurlianskį ir politikus siejo ilgalaikiai ir pakankamai glaudūs tarpusavio santykiai.

Bylos duomenimis, kyšiai politikams buvo perduodami ir grynaisiais, ir kaip parama viešosioms įstaigoms, papirkimu palaikytas net kvietimas į televizijos laidą. Apeliacinis teismas kyšiu tuometiniam Seimo nariui Eligijui Masiuliui pripažino ir visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano manymu

Mano manymu  portretas
tokiom padugnėm reikėjo skirti po dešimt metų kalėjimo su turto konfiskacija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių