Nuteistas sugėrovą nužudęs jonavietis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje 28 metų D.Č. nuteistas dėl nužudymo, jam skirta 12,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Prokuroras prašė mirtinai sugėrovą sumušusį jonavietį pripažinti kaltu dėl nužudymo kankinant ar itin žiauriai, tačiau teisėjų kolegija konstatavo, kad pagal teismų praktiką šiuo atveju toks kvalifikavimas nėra tinkamas ir veiką perkvalifikavo.

Vyras pripažintas kaltu dėl to, kad pernai liepą Jonavoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, jis dėl asmeninių nesutarimų su kitu asmeniu tyčia jį mušė ir spardė, pargriovęs nukentėjusįjį, jis kojomis užlipo ant gulinčiojo krūtinės, jį trypė ir taip sukėlė daugybinius kūno sužalojimus, nuo kurių nukentėjusysis mirė.

Kaltinamasis teisiamojo posėdžio metu kaltę pripažino visiškai ir nurodė, jog tikslo nužudyti neturėjo. Kaltinamojo D.Č. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta tai, kad jis kaltę prisipažino ir gailisi, atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Taip pat teismas iš dalies patenkino civilinį ieškinį byloje pateikusio nukentėjusiuoju pripažinto asmens prašymą ir iš D.Č. priteisė 600 eurų turtinei žalai atlyginti. Ieškinys dėl neturtinės žalos priteisimo atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nigga

nigga portretas
Beretyno kaadienybe
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių