Nelegalių rūkalų prikištą mikroautobusą pareigūnai demaskavo plika akimi

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitininkai sulaikė iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą, kuriame buvo paslėpta 13 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, apie 6 val. ryto į Šalčininkų kelio postą atvažiavo du Baltarusijos piliečiai – K.K. ir F.R. Jie sakė ketinantys per Lietuvą važiuoti į Lenkiją apsipirkti.

Pareigūnams detaliau apžiūrėjus automobilį kilo įtarimų, kad šia mašina galimai vežama kontrabanda – galinėse „Dodge“ automobilio sėdynėse cigarečių pakelių buvo prigrūsta tiek, kad jas buvo nesunku pastebėti ir plika akimi.

Pradėjus ardyti mikroautobusą, paaiškėjo, kad šis paverstas viena didele važiuojančia cigarečių kontrabandos slėptuve. Nelegalių rūkalų buvo prislapstyta visose įmanomose gamyklinėse automobilio ertmėse: ir variklio skyriuje (oro filtre), ir posparniuose, ir sėdynėse, grindyse. Gana didelė papildoma savadarbė slėptuvė įrengta greta kuro bako.

Iš „Dodge“ buvo ištraukta 13,3 tūkst. pakelių įvairių rūkalų su baltarusiškomis banderolėmis – „Queen“, „NZ“, „Premier“, „Fest“ ir kitų.

Bendra jų vertė – daugiau nei 37 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Abu Baltarusijos piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms. Antradienį bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės skyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek aš suprantu tai mikro autobusas yra mb sprinter, ford transit, ir t. t. nu o čia matau lengvaji automobilį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių