E. Dragūno fondas bus priverstas atseikėti 25 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Egidijaus Dragūno fondas turės sumokėti 25 tūkst. eurų koncertinio turo organizatoriui, pirmadienį pranešė Panevėžio apygardos teismas.

Civilinėje byloje iš E. Dragūno fondo buvo prašoma priteisti daugiau kaip 104 tūkst. eurų.

Kaip skelbia teismas, teisminis ginčas tarp bylos šalių – žinomo atlikėjo E. Dragūno fondo ir vilniečio P. Š. kilo dėl to, kas iš tikrųjų rūpinosi grupės „Sel“ dvidešimtmečio koncertinio turo Lietuvoje organizavimu ir kam už tai priklauso užmokestis.

Ieškovas P. Š. teismui teigė buvus susitarimą tarp jo ir fondo, pagal kurį jis buvęs atsakingas už turo organizacinius reikalus ir už šį darbą turėjęs gauti užmokestį – 104 tūkst. eurų, t. y. sumą, surinktą už parduotus bilietus į grupės „Sel“ jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno halėje. Su tokiais ieškovo teiginiais fondas nesutiko ir nurodė priešingai – visus koncertus esą organizavęs pats E. Dragūnas.

Išnagrinėjęs bylą – apklausęs liudytojus ir susipažinęs su rašytiniais bylos įrodymais teismas konstatavo, kad nėra abejonių dėl to, kad vilnietis P. Š. vis tik buvo grupės SEL koncertų organizatorius. Tą patvirtino ne tik apklausti liudytojai ir surinkti įrodymai, bet ir faktas, kurį pripažino E. Dragūnas, – kad sutartys dėl koncertų organizavimo buvo laikomos P. Š. priklausančios bendrovės patalpose.

Teismas taip pat pripažino, kad susitarimas dėl atlygio už koncertų organizavimą tarp E. Dragūno fondo ir P. Š. buvo būtent toks, kaip nurodė ieškovas – suma, gauta už parduotus bilietus į grupės „Sel“ jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno halėje. Teismas pažymėjo, kad fondas nepateikė jokių įrodymų, paneigiančių tokį susitarimą, o ir dalis atlygio (beveik 5800 eurų) ieškovui jau buvo sumokėta anksčiau.

Tačiau, įvertinęs bilietų platintojo pateiktą ataskaitą apie parduotus bilietus į grupės jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno halėje, teismas nustatė, kad gautoji suma buvo mažesnė, nei reikalauja ieškovas P. Š. Atėmus ieškovo jau gautą užmokestį, reikalaujama suma galėtų būti 97 tūkst. eurų.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, ir į tai, kad dalies koncertų organizavimo darbų ieškovas neatliko, teismas konstatavo, kad ieškovas P. Š. įvykdė 30 procentų susitarimo ir jam priklauso atitinkama suma – 25 tūkst. eurų, kuriuos jam turi sumokėti E. Dragūno fondas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAUKIAM

LAUKIAM  portretas
SELO RUGSEJO 25 ZALGIRIO ARENA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių