Buvusiai Panevėžio palaikomo gydymo ligoninės direktorei – griežtesnė bausmė

  • Teksto dydis:

Prokuroro apeliacinį skundą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas buvusiai miesto ligoninės direktorei Violetai Grigienei sugriežtino žemesnės instancijos skirtą bausmę ir įpareigojo sumokėti 48 tūkst. eurų baudą, taip pat konfiskavo tūkstantį eurų, paimtų kyšiais.

Kaip ketvirtadienį nurodė Generalinė prokuratūra, teismas tenkino prokuroro apeliacinį skundą byloje, kurioje buvusi Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė V. Grigienė pripažinta kalta dėl kyšininkavimo.

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį priėmė naują sprendimą, kuriuo V. Grigienę pripažino kalta dėl visų aštuonių kyšininkavimo epizodų bei skyrė jai 48 tūkst. eurų baudą.

Iš nuteistosios taip pat nutarta konfiskuoti 400 eurų didesnę sumą, iš viso – tūkstantį eurų, gautų kaip nusikalstamų veikų rezultatą.

Be to, teismas pritarė prokuroro argumentams, kad V. Grigienės baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra ir konstatavo, kad ji kaltę pripažino tik priremta byloje surinktų įrodymų.

Draudimas eiti pareigas apygardos teismo sprendimu liko nepakeistas.

Pernai gruodį Panevėžio apylinkės teismas nuteistajai skyrė subendrintą 45 tūkst. eurų baudą, penkerius metus uždraudė eiti vadovaujančias pareigas bei konfiskavo 600 eurų.

Teismas konstatavo, kad V. Grigienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, 2022 metų vasarą savo naudai priėmė kyšius iš septynių pacientų artimųjų už įvairias ligoniams reikalingas paslaugas.

V. Grigienė buvo išteisinta dėl kyšio paėmimo iš vieno asmens, apylinkės teismas pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe tai, kad buvusi direktorė prisipažino padariusi dalį nusikalstamų veikų.

Ikiteisminio tyrimo metu keturi asmenys, pripažinę davę kyšius V. Grigienei, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, dar keturi asmenys šioje byloje nuteisti dėl papirkimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuroras Mantas Jurkėnas, valstybinį kaltinimą palaikė prokuroras Ramūnas Pačebutas. Tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių