Atskleista Šiaulių ligoninėje klestėjusi korupcija

  • Teksto dydis:

Įtariant korupcija antradienį sulaikytas Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Generalinis direktorius bei taip pat sulaikyti ligoninės strateginio valdymo direktorė Aušrelė Šalkauskienė ir infrastruktūros direktorius Vygentas Jocius įtariami piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimu ir kitais nusikaltimais.

STT Šiaulių valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neskaidriai Respublikinėje Šiaulių ligoninėje vykdytų viešųjų pirkimų. Kaip įtariama, vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė daugiau kaip keli šimtus tūkstančių eurų, siekta, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų reikalauta ir priimta kyšių.

Taip pat tiriamos aplinkybės dėl ligoninės lėšomis įsigytų ir pasisavintų įvairių brangių daiktų bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Sveikatos apsaugos ministrė teigia, kad iki šiol ligoninės veikla jai nekėlė įtarimų dėl lėšų įsisavinimo skaidrumo.

„Jokių įtarimų tikrai nebuvo, apie pareigingumą, drausmingumą – tai, žinote, kiekviena gydymo įstaiga turi savo trūkumų, kuriuos mes ir nurodome, bet tai tikrai nebuvo susiję su viešaisiais pirkimais ar statybomis, nes tos lėšos, kurios būdavo skiriamos šiai ligoninei, jos būdavo laiku įsisavinamos“, - žurnalistams antradienį sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Įtariamųjų darbo vietose ir jų namuose atliktos kratos.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Operuota širdis,visi žino kainas Kaune,Vilniuje.Susitikus reabilitacijoje juk vieni kitiems pasipasakojame.Baisu pagalvoti kiek jie uždirba per dieną. Kodė tyli ministrė ir leidżia toliau klestėti med.mafijai. Nepakeičiamų juk nėra.Anksčiau tūkstantiniai litai dabar tūkstantiniai eurai.Kodėl tik Šiauliai?

vv

vv portretas
Nieko nebus,islys sausi is vandens. Negirdejau,kad nors vienas gydymo istaigos vadovas atsakytu. Buvo pajudintas Kauno Silainiu poliklinikos vadovas. Na,ir kas? Is didelio debesio mazas lietus. Ir toliau sekmingai "dirba". Prie jo uz daugeli tyrimu reikia moketi,o fizioterapines proceduros paliktos nemokamos (ir tai tik kelios) pacios pigiausios. Uz viska reikia moketi,toks vaizdas,kad randiesi privacioje klinikoje. Na,ir kas is to,kad pajudino? Viskas tuom ir baigesi. Ir cia taip bus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių