Aplaidžiai apskaitą tvarkiusios Panevėžio gydytojos byla pasiekė teismą

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo pateikti Panevėžio respublikinės ligoninės gydytojai R.B.

Kaip antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), medikė nuo 2006 metų vykdė individualią veiklą ir atliko biomedicininius bei klinikinius tyrimus, gavo už juos pajamų, tačiau nepildė reikiamos dokumentacijos, pagrindžiančios gautas pajamas. Dėl to nebuvo galima nustatyti gydytojos vykdytos individualios veiklos rezultatų, nes panevėžietė netvarkė pajamų apskaitos – gautų daugiau kaip 29 tūkst. eurų už individualią veiklą neregistravo pajamų apskaitos žurnale ar kitame apskaitos registre.

Panevėžio respublikinės ligoninės medikai figūruoja ir kitose baudžiamosiose bylose. Kauno apygardos teisme nagrinėjama STT Panevėžio valdybos pareigūnų ištirta 59 tomų baudžiamoji byla, joje kaltinimai dėl kyšininkavimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, turto iššvaistymo, dokumentų suklastojimo ir piktnaudžiavimo pateikti Panevėžio ligoninės direktoriui Ivanui Dorošui. Jam tenka lankytis ir Panevėžio miesto apylinkės teisme, nes ten nagrinėjama dar viena byla, kurioje direktorius kaltinamas dėl papirkimo ir kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei suklastoti dokumentus.

Buvusiam Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojui akušerijos ginekologijos reikalams Albinui Ivanovičiui, kaltinamam piktnaudžiavimu, dokumentų suklastojimu, dėl nusikalstamų veikų tenka aiškintis Panevėžio apygardos teisme.

Bendradarbiaujant Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos ir STT Panevėžio valdybos pareigūnams, teismui perduota ir Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojo Rolando Tatorio byla dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos – tarnybinių pareigų neatlikimo. Įtariama, kad dėl kaltinamojo veikos ligoninė galėjo patirti apie 40 tūkst. eurų turtinę žalą. Šią bylą nagrinėja Panevėžio miesto apylinkės teismas.

Kai kurie Panevėžio respublikinės ligoninės buvę vadovai jau sulaukė teismo verdikto. Praėjusių metų rugsėjį buvęs Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Arvydas Švagždys nuteistas už kyšininkavimą – Panevėžio apygardos teismas jam skyrė baudą. Buvusiai ligoninės direktoriaus pavaduotojai Violetai Smilgienei dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumento suklastojimo Panevėžio miesto apylinkės teismas vasarį skyrė 3765 eurų baudą, birželį dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo – 904 eurų baudą.

STT Panevėžio valdybos pareigūnų atliktus ikiteisminius tyrimus kontroliavo ir jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių