Apgaule iš draudimo bendrovių pasisavinta beveik 29 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaudami su draudimo bendrovėmis, išaiškino 27 asmenų grupę, kuri iš draudimo bendrovių apgaule įgijo beveik 29 tūkst. eurų.

Tokia suma neteisėtai buvo įgyta nuo 2005 iki 2013 metų, dabar byla dėl šių nusikaltimų baigta tirti ir perduota teismui, antradienį pranešė policija.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal draudimo bendrovės pareiškimą, kuriame buvo nurodyta, kad grupė asmenų, pateikę galimai suklastotus gydymo įvairiose Europos valstybėse išlaidas patvirtinančius dokumentus, iš draudimo bendrovės neteisėtai gavo ar bandė gauti draudimo išmokas.

Tyrimo metu nustatyta, kad grupė asmenų dėl draudimo išmokų suteikimo kreipėsi beveik į visas šalies draudimo bendroves. Tam, kad draudimo bendrovių ekspertams nekiltų įtarimų, buvo pateikiami dokumentai dėl gydymo paslaugų suteikimo iš skirtingų, dažniausiai neegzistuojančių, Europos valstybių gydymo įstaigų, į nusikalstamą veiklą buvo įtraukiama kuo daugiau naujų asmenų.

Grupei vadovavęs asmuo, organizuodamas šią nusikalstamą veiklą, parūpindavo bendrininkams dokumentus, kuriuos pastarieji pateikdavo draudimo bendrovėms.

Nusikalstamos veikos organizatorius keliaudamas po įvairias užsienio valstybes, įsigijo įrankius ir priemones: spaudus, spaudus - datatorius, sąskaitų faktūrų blankų knygeles, kvitų blankų knygeles, taip pat šiai nusikalstamai veikai vykdyti reikalingą kompiuterinę įrangą.

Į nusikalstamą veiką įtrauktiems bendrininkams jis nustatė procentines pelno dalis nuo netesėtai gautų pajamų. Kratos metu pas grupei vadovavusį asmenį rasti antspaudai, tušti ir jau užpildyti įvairių gydymo įstaigų blankai bei mokėjimo kvitai.

Tyrimo metu nustatytos šios grupuotės padarytos 186 nusikalstamos veikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių