„Amsterdamo“ savininkui gresia ilgi metai nelaisvės

Klaipėdos apskrityje įsikūrusių sekso prekių parduotuvių „Amsterdamas" savininkui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė dalį ikiteisminio tyrimo dėl psichotropinių medžiagų ir jų darinių platinimo.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai gavo duomenų, kad „Amsterdamo“ parduotuvių darbuotojai šias medžiagas reklamuodavo ir parduodavo kaip narkotinių (psichotropinių) medžiagų (kokaino, MDMA, kanapių bei pan.) pakaitalus neva neturinčius uždraustų ir sveikatai žalingų komponentų.

Tačiau Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro specialistai, bendradarbiaudami su užsienio ekspertinėmis įstaigomis, nustatė, kad milteliuose, supakuotuose į reklamines pakuotes „Twist„, „Storm“ bei „Love Powder" ir kt.,vartotoją (250-300 Lt už 1 g) pasiekdavo naujos psichoaktyvios medžiagos. Vartodami šias medžiagas, parduotuvių klientai nuodijo save psichotropine medžiaga - mefedronu, kitomis psichotropinėmis medžiagomis ir jų dariniais.

Įtariama neteisėta parduotuvių „Amsterdamas„ veikla Klaipėdos apskrityje nutraukta pernai, naujametinės nakties išvakarėse, po to, kai Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai sulaikė parduotuvių „Amsterdamas“ savininką 1964 m. g. klaipėdietį K. G.

Kratos  metu pas įtariamąjį aptikta apie 225 g miltelių su psichotropine medžiaga - mefedronu, apie 1 kg kitos psichotropinės medžiagos ir jos darinių.

Teismui perduotoje byloje šiam verslininkui įteiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais (LR BK 260 str. 3 d.).

LR BK 260 str. 3 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai ir toliau tęsia ikiteisminį tyrimą dėl klaipėdiečio K. G. ir jo vadovaujamos bendrovės veiklos. Kol kas nebaigti kai kurie pas įtariamuosius ir sekso prekių parduotuvėse paimtų medžiagų ekspertiniai tyrimai.

Taip pat tiriama, ar minėtas parduotuvių ir bendrovės savininkas policijos pareigūnų pas jį rastą turtą ir pinigus įgijo teisėtu būdu, ar jis nesiekė jų nuslėpti ir įteisinti, ar jie netapo neteisėto praturtėjimo priemone.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apribotos K. G. nuosavybės teisės į giminaičių vardu registruotą namo dalį, į sutuoktinės vardu registruotą butą, į vienos uostamiesčio bendrovės, sutuoktinės bei jo vadovaujamos bendrovės vardais registruotus automobilius „Mercedes Benz CLS 320„, „Mercedes Benz E 500“ bei „Mercedes Benz S 600"; taip pat į kratų metu rastus apie 150 000 Lt grynaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SVEIKINTINA

SVEIKINTINA portretas
jau maniau kad islys nenubaustas...Klaipedoje dar dirbama atsakingai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių