B. Merkys: didžiausia tikimybė, kad tai buvo piloto klaida

Pareigūnai aiškinasi nelaimės aplinkybes, kai vakar vakare Alytaus aerodrome nukritus lėktuvui, žuvo buvęs Seimo narys ir buvęs finansų viceministras Vytautas Galvonas. Nelaimė įvyko lėktuvu atliekant akrobatinę figūrą.

Susisiekimo ministerijos Transporto, avarijų ir incidentų tyri skyriaus vadovas Bronius Merkys teigė, jog didžiausia tikimybė, kad avarija įvyko dėl piloto klaidos.

„Apie priežastis dar kol kas labai anksti kalbėti, nes mes tik apžiūrėjome įvykio vietą. Bet tikimybė didžiausia, kad tai yra klaida, ko gero. Skraidė tas lėktuvas, jis buvo bent jau pagal dokumentus tinkamai paruoštas, pakankamai patyrę ir atsakingi pilotai skraidė. Visi žino, kad čia akrobatiniai skrydžiai, niekas paprastai tokiais dalykais nejuokauja “, – sakė B. Merkys.

V. Galvonas yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys. Politikas dar neseniai ėjo finansų viceministro pareigas.

Iš Anykščių kilęs V. Galvonas pagal išsilavinimą buvo fizikas. Atkūrus nepriklausomybę jis užsiėmė verslu, buvo bendrovės „Ogmios centras“ prekybos direktorius, „Ogmios Astra“ generalinis direktorius, „Šiaurės miestelis“ direktorius.

2003 metais jis tapo tuometinio prezidento Rolando Pakso patarėju. 2004 metais išrinktas į Seimą, 2013 metais paskirtas finansų viceministru, tačiau kilus įtarimų dėl iš lošimo bendrovės savininko gautos paskolos pernai liepą iš pareigų pasitraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tarp kitko

  tarp kitko portretas
...koks 'proto bokstas' tas Merkys...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių