Į Melnragę investavo milijonus

Uostamiesčio valdžia toliau investuos į prie jūros įsikūrusią Pirmąją Melnragę. Gyvenvietėje jau paklota nuotekų sistema, bus tęsiamas gatvių remontas.

Investuoti į poilsiautojų dažnai lankomą Melnragę pradėta prieš ketverius metus. Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pradėjo kloti nuotekų sistemą. Liepos viduryje darbai užbaigti ir pripažinti tinkamais naudoti.

Anot Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, dabar visi Melnragės gyventojai, kurių yra apie 1,4 tūkst., gali prisijungti prie centralizuotos nuotekų sistemos. Šie darbai atsiėjo apie 3 mln. litų.

„Melnragiškiai vandentiekį turėjo, bet situacija su nuotekomis buvo katastrofiška. Dauguma naudojo išgriebimo duobes. Melnragėje gruntinis vanduo yra labai aukštai. Niekam nepaslaptins, kad nuotekos iš išgriebimo duobių susimaišydavo su jūra“, – komentavo J.Simonavičiūtė.

Anot vicemerės, nuotekų tinklai privesti prie pat privačių sklypų. Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ supaprastinta tvarka parengs prisijungimo projektus.

Kol bendrovė „Klaipėdos vanduo“ tiesė nuotekų tinklus, savivaldybė rengė lietaus kanalizacijas. Taip pat atnaujintos Melnragės gatvių dangos.

„Gyvenvietė labai smėlėta. Gatvių dangos yra suspaustas smėlis. Po tinklų tiesimo atstyti jų nebuvo įmanoma. Todėl pradėjome jas kloti trinkelėmis“, – dėstė vicemerė.

Bendra Melnragės gatvių atnaujinimo darbų vertė 10,7 mln. litų. Per ketverius metus skirta 5,9 mln. Šios lėšos paimtos iš miesto biudžeto. Didžiausia dalis jų atseikėta šiemet – apie 3 mln. litų. Per artimiausius kelis metus planuoja rasti dar 4,8 mln. litų.

Melnragėje jau trinkelėmis yra išgrįstos Vėtros ir Audros gatvės. Artimiausiu metu bus užbaigtos Vaivos, Ruonių su akligatviu, Aušros gatvės atkarpa iki Molo gatvės.

Iki metų pabaigos pagal turimas lėšas numatoma įrengti dalį Kopų ir Aušros gatvių dangos, vakariniame kvartale nuo Molo gatvės įrenti gatvių pagrindus.

„Užbaigus darbus, poilsiautojai prie jūros galės nueiti ne viena gatve, o visomis“, – tvirtino J.Simonavičiūtė.

Numatoma dirbti ir kituose kvartaluose – Smeltės, Tauralaukio.

Į Melnragės gatves investuota:

2007 m. – 769 000 litų

2008 m. – 794 370 litų

2009 m. – 992 960 litų

2010 m. – 3 427 460 litų


Šiame straipsnyje: Melnragė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių