Vaikų pramogos lifte baigėsi išgąsčiu ir nemalonumais

Keturių paauglių noras papramogauti važinėjant daugiabučio namo liftu baigėsi išgąsčiu ir nemalonumais. Įstrigę tarp aukštų vaikai buvo priversti kviestis pagalbos.

Dvi mergaitės ir du berniukai trečiadienį vakare sugalvojo pramogą – pavažinėti daugiabučio namo Naujakiemio gatvėje liftu.

Vos tik jis pradėjo kilti, vaikai ėmė judėti, o kai vienas jų dar ir pašoko, suveikė lifto „gaudyklė“ ir jis sustojo tarp trečiojo ir ketvirtojo aukštų. Natūralu, kad durys neatsidarė.

Nepilnamečiai išsigando, bet nesutriko ir greitai surinko trumpąjį pagalbos numerį 112. Pirmieji atvažiavo ugniagesiai gelbėtojai. Jų misija buvo laužtuvu praverti lifto duris, kad į kabiną patektų daugiau oro ir vaikai nepanikuotų.

Bendrovės „Liftai EU“ darbuotojai žinią apie užstrigusius vaikus tądien gavo 19.17 val. Ugniagesiams gelbėtojams apie tai pranešta keliomis minutėmis anksčiau. Kaip teigiama, mažiau nei po 20 minučių liftų remonto technikas atvyko į įvykio vietą.

Tikėtina, kad lifte išdykavę vaikai nė negyvena šiame name, nes pranešdami apie savo bėdą negalėjo pasakyti, kurioje daugiabučio laiptinėje yra, pradžioje minėjo pirmąją, paskui – ketvirtąją, o iš tiesų buvo antrojoje.

Liftų tarnybos darbuotojas pakėlė kabiną į tinkamą aukštį ir išlaisvino nepilnamečius. Klausinėjami jie neiškart, bet pasisakė judėję ir net šokinėję lifte.

„Ko gero, vaikai norėjo pasilinksminti. Pasitaiko, kad judančiame lifte žmonės pašokinėja ar sumano pabalansuoti, pajudėti. Įrenginys yra jautrus ir sureaguoja. Šis liftas – vienas senesnių, įrengtas dar sovietmečiu. Kartais įstringa ir žmonės su gyvūnais, kartais žmonės panikuoja, bijo uždarų erdvių, ypač, jei išsijungia elektra“, – patirtimi dalijosi bendrovės „Liftai EU“ liftų priežiūros darbų vadovas Audrius Paulovičius.

Pasitaiko, kad judančiame lifte žmonės pašokinėja ar sumano pabalansuoti, pajudėti. Įrenginys yra jautrus ir sureaguoja.

Į panašią keblią situaciją pakliuvę asmenys dažniausiai spaudžia avarinį iškvietimo mygtuką arba skambina informacinėje lentelėje nurodytu skambučių centro telefonu. Kiek rečiau apie tokią situaciją pranešama trumpuoju pagalbos numeriu.

Skambučių centro operatoriai yra apmokyti padėti įstrigusiems lifte asmenims, padeda jiems psichologiškai, kategoriškai pataria nebandyti patiems atidaryti durų ar kaip kitaip išsivaduoti iš kabinos.

Klaipėdoje nuo praėjusių metų gegužės dirbančios bendrovės darbuotojai uostamiestyje aptarnauja apie 130 liftų. Bendrovės technikams į įvykio vietą tenka važiuoti maždaug kartą per savaitę.

Liftas yra brangiausias daugiabučio namo įrenginys, todėl pakeisti senuosius, tarybinius naujais dažno namo gyventojams yra milžiniška finansinė našta. Todėl dažniau imamasi juos atnaujinti, tai kainuoja perpus mažiau nei naujo įrengimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale

ale portretas
Ar vaikų tėvai neturėtų apmokėti uz vaikų pramogas,kad noras praeitų linksmintis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių