Teismui perduota kvaišalus iš Nyderlandų ir Ispanijos į Lietuvą gabenusių asmenų byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje du Klaipėdos rajono gyventojai kaltinami kontrabanda į Lietuvą gabenę labai didelį narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekį.

Kaip praneša prokuratūra, byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2023 metų pavasarį, gavus informacijos apie niekur nedirbančio 30 metų Klaipėdos rajono gyventojo galimai vykdomą nusikalstamą veiklą, susijusią su neteisėtu disponavimu narkotinėmis, psichotropinėmis medžiagomis.

Vyras pernai gegužę buvo sustabdytas patikrinimui kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai. Patikrinę jo daiktus pareigūnai rado labai didelį kiekį kvaišalų – 4 kg gelsvos medžiagos, kurios sudėtyje buvo didelis kiekis amfetamino, daugiau nei 1 kg baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo narkotinės medžiagos kokaino bei daugiau nei 1 tūkst. tablečių su psichotropine medžiaga MDMA.

Minėtos medžiagos buvo paslėptos tarp asmeninių įtariamojo E. D. daiktų, kur taip pat rastas ir GPS įrenginys. Anot pareigūnų, pastarasis įrenginys buvo reikalingas sekti tikslią vyro buvimo vietą, jog jo bendrininkas galėtų jį pasitikti ir perimti narkotikų siuntinį.

Bylos duomenimis, vadovaudamasis GPS įrenginio koordinatėmis antrasis kaltinamasis – 33 metų T. Č., kuris kaltinamas užsakęs kvaišalų pargabenimą, nuvyko į prietaiso nurodytą vietą, kur jo jau laukė policijos pareigūnai.

Pasak prokuratūros, surinkti duomenys leidžia manyti, kad T. Č. įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda iš Ispanijos ir Nyderlandų Karalystės bei jų platinimu Lietuvoje galėjo užsiimti nuo 2018 metų.

Įtariama, kad užsienio valstybėse jis įgydavo labai didelius kiekius kokaino, kanapių, amfetamino, MDMA ir, susitaręs su kitais asmenimis, šias medžiagas platinimui parsigabendavo į Lietuvą.

Tyrimo duomenimis, kvaišalai buvo slepiami lagaminuose, daiktuose, tokiuose kaip namų kino sistemos kolonėlė, taip pat bendrininkams gabenant tokias medžiagas kapsulėse, kurios buvo paslepiamos jų organizmuose. Manoma, kad įtariamieji kartu veikė nuo 2022-ųjų vasaros iki 2023-ųjų pavasario.

Anot pareigūnų, siekdamas nuslėpti galimai neteisėtu būdu gautus pinigus, T. Č. vyras juos dovanojo artimiesiems, pirko nekilnojamą turtą, automobilius, pramoginį laivą, motociklą, kriptovaliutą. Specialistams atlikus T. Č. turto tyrimą, nustatyta, kad per beveik penkerius metus vyras galėjo įteisinti iš galimai jo vykdytos nusikalstamos veiklos daugiau nei 318 tūkst. eurų.

Vyrui laikinai apribota nuosavybės teisė į kratų metu paimtus daugiau nei 27 tūkst. eurų, banko sąskaitose esančias pinigines lėšas – beveik 50 tūkst. eurų, transporto priemones – 3 automobilius, motociklą, laivą – ir nekilnojamąjį turtą.

Laikinas nuosavybės teisės apribojimas skirtas ir minėto kaltinamojo bendrininkui E. D., įtariant, kad pas jį rasti pinigai taip pat galėjo būti skirti narkotikų pirkimui.

Abiem vyrams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, kontrabandos, o T. Č. kaltinamas dar ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu bei neteisėtu disponavimu šaudmenimis.

Už šias nusikalstamas veikas asmenys griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ankstesniam

Ankstesniam portretas
Eik jkalk ir nusiramink,visi žino kas kaltas,aišku lansbergai.

Prie to paties

Prie to paties portretas
Ir mažas vaikas nusikalstamas grupuotes išsiaiškintų. Imi ir tikrini paskutinių 3 metų kelionių į Olandiją dalyvių sąrašus. Rasite neįtikėtinai didelį kiekį damų, gimusiųjų pradedant 1970 ir dar anksčiau, kurios yra gana puikiai apsirūpinusios turtu ir esamu metu turi rūpestį: savo suaugusius nedarbingas narkomanys vaikus ir anūkus. Kaip manote, ko jis taip keliauja kukliu aprangos kodu ir su kuprinėmis lyg nepilnametės mokinukės pas tuos olandus taip dažnai? Gal gęlyčiš vyksta pasižiūrėti? Ar jums vis dar neaišku?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių