Reidas: girti vairuotojai ir bandymas papirkti

Šį savaitgalį policijos pareigūnai surengė net kelis reidus ir Klaipėdoje, ir Klaipėdos rajone. Jų metu įkliuvo ne tik smulkių pažeidėjų, bet ir prie vairo sėdusių neblaivių vairuotojų. Užfiksuotas ir bandymas papirkti policijos pareigūną.

Centre – neblaivus vairuotojas

Tiek šeštadienio, tiek sekmadienio naktimis buvo surengti reidai, per juos kontroliuota, ar gyventojai prie vairo vis dar kartais sėda išgėrę.

Abi naktis vykę patikrinimai nebuvo bevaisiai.

Šeštadienio naktį uostamiesčio policijos pareigūnai mašinas stabdė pačiame miesto centre.

Čia jiems įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas. Vyrui nustatytas 0,99 prom. girtumas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio specialisto Aivaro Žalkausko teigimu, neblaivus vairuotojas teisinosi, jog prieš sėsdamas prie vairo išgėrė šiek tiek viskio, tačiau jautėsi gerai ir nemanė esantis girtas.

Dar vienam vairuotojui bėdų išvengti pavyko, mat jis į alkoholio matuoklį įpūtė leidžiamą normą.

Pasiūlė 50 eurų

Panašių situacijų būta ir šeštadienio vakarą bei sekmadienio naktį.

Šeštadienio vakarą per Gargžduose vykusį reidą buvo užfiksuotas bandymas papirkti valstybės tarnautoją, siūlant jam 50 eurų kyšį.

Už mažareikšmį pažeidimą įkliuvęs vairuotojas, bandydamas išvengti atsakomybės, prisivirė kur kas daugiau košės – dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Vairuotojas davė daugiau nei baudos suma", – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos II būrio vadas Artūras Freitikas.

Neblaivūs – ir dviratininkai

Reido metu įkliuvo ir vienas teisės vairuoti neturėjęs asmuo, du neblaivūs dviratininkai.

Vienam jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o kitam – vidutinis. Už šiuos pažeidimus dviratininkams skirtos baudos.

Taip pat būta ir keletas smulkių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Vienas klaipėdietis prarado vairuotojo pažymėjimą.

Po vidurnakčio policijos pareigūnai dirbti persikėlė į uostamiestį. Per čia surengtą reidą iš viso užfiksuota 10 pažeidimų.

Policijos pareigūnams įkliuvo prie vairo sėdęs, tačiau teisės vairuoti neturėjęs asmuo. Taip pat neapsieita ir be girtų vairuotojų.

Vienam vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Vairuotojas neslėpė, jog vartojo alkoholio, tačiau tvirtino, kad po to buvo praėję kiek laiko, todėl tikėjosi, kad problemų nekils.

Pažeidėjas vieniems metams prarado teisę vairuoti, negana to, turės sumokėti baudą.

Skriejo dideliu greičiu

Paryčiais dar vienam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis vairuotojas policijos pareigūnų dėmesį patraukė per miestą lėkdamas dideliu greičiu. Iškart stabdomas jis nesustojo, todėl teko vytis. Automobilį sustabdžius ir paaiškėjo, kad vairuotojas yra apsvaigęs.

Pažeidėjas taip pat nesitikėjo, kad turės tokių didelių problemų bei itin išgyveno dėl to, jog jo automobilis bus nutemptas į aikštelę.

A.Freitikas paaiškino, jog tais atvejais, kai nustatytas girtumas viršija 1,5 prom., transporto priemonė konfiskuojama bei tempiama į stovėjimo aikštelę ir yra grąžinama tik po ikiteisminio tyrimo arba jo metu leidus tyrimo pareigūnui.

Per reidą centrinėje Klaipėdos dalyje užfiksuoti penki pažeidimai, kai vairuotojai nepaisė kelio ženklo arba kelio ženklinimo bei keletas kitų pažeidimų.

Sužeistas 31 žmogus

Iš viso savaitgalį Lietuvoje policija pradėjo 59 ikiteisminius tyrimus neblaiviems vairavusiems asmenims, kuriems buvo nustatytas didesnis nei pusantros promilės alkoholio girtumas.

Kelių policijos duomenimis, nuo penktadienio iki sekmadienio Lietuvos keliuose įvyko 26 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės, nežuvo nė vienas eismo dalyvis.

Sužeistas 31 žmogus, tarp jų septyni nepilnamečiai. Įvykiuose nukentėjo: 9 vairuotojai ir 9 pėstieji, 8 keleiviai, 5 dviračiais važiavę asmenys.

Policijos pareigūnai gavo 468 pranešimus apie techninius eismo įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių