Paplūdimyje – nelaimės: skendo dvi paauglės, sužalota šešiametė

Vyraujant šiltiems orams, uostamiesčio paplūdimiuose neišvengta nelaimių. Ketvirtadienį skendo dvi paauglės – merginos pakliuvo į duobę. Dieną prieš vaikinas netyčia sužalojo šešiametę.

Dvi apie 14–15 metų merginos Girulių paplūdimyje skendo ketvirtadienį po pietų, apie 14.40 val. Paauglės nuėjo maudytis netoli vietos, kur buvo duobė. Pastaroji pažymėta ženklu: „Duobė. Maudytis draudžiama“.

Merginos plaukti nemokėjo. Jos pateko į duobę ir pradėjo skęsti. Vienai merginai padėjo poilsiautojas. Vyras ištiesė ranką ir pargabeno merginą į krantą.

Antrai padėjo gelbėtojai. Mergina laikėsi už plūduro, kuris žymi ribą, kur galima maudytis. Gelbėtojai paauglę pargabeno į krantą.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Paauglės buvo išvežtos į ligoninę.

Tačiau, anot biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, merginų vežti į ligoninę nereikėjo. Jos atsipirko išgąsčiu.

Merginos tvirtino, kad nepastebėjo ženklo, kuris žymi duobę.

„Poilsiautojai turėtų būti atidūs ir atkreipti dėmesį į paplūdimyje esančius ženklus. Jie pastatyti ne šiaip sau. Jokiu būdu žmonės neturėtų maudytis vietoje, kur yra duobė“, – įspėjo pavaduotojas.

Šis skendimas pirmasis šį sezoną oficialiuose uostamiesčio paplūdimiuose.

Nelaimių paplūdimiuose neišvengta ir trečiadienį. Du apie 20 metų amžiaus vaikinai vienas prieš kitą demonstravo, kas geriau smūgiuoja iš kojos. Jie nepastebėjo, kai pro šalį ėjo šešerių metų mergaitė.

Vienas iš pramogavusių vaikinų pataikė mažametei į galvą. Mergaitę vaikinai nunešė pas paplūdimyje dirbančią medikę. Buvo iškviesta greitoji pagalba. Mergaitė buvo išvežta į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ele

Ele portretas
As tu bangu nebijojau ,beto tos bangos mane puole kai gelbejau drauge nesiau ja iki pluduro ten ja paleidau ,tai prigeriau vandens man bangos nieko nereiske, bet truko oro,ikvept nespedavau ..

uz tiesa nepykstama

uz tiesa nepykstama portretas
Debile ele esi tu rasai kad didelios bangos ir panasiai. Tai kokio bybio ejai ir rizikavai? Nh krv kai pasakysi

Ele

Ele  portretas
Bet gelbetojai grazus :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių