Ties Vente – drama mariose

Kuršių mariose netoli Ventės rago trečiadienį apsivertė jachta, narai ieškojo, bet nerado iš jos iškritusios moters.

Trijų buriuotojų iškyla Kuršių mariomis baigėsi kraupia tragedija – jachta apvirto, o jos triume vanduo mirtinai įkalino 60-metę moterį.

Nelaimė nutiko apie tris kilometrus nuo Ventės iškyšulio Rusijos sienos link. Pirminiais duomenimis, jachta apvirto. Dėl kokios priežasties taip nutiko atviruose vandenyse, kol kas nėra aišku. Tačiau jachta nuskendo, iš vandens liko kyšoti du pusantro ar dviejų metrų ilgio jos stiebas.

Pirmąjį pranešimą kranto tarnybos gavo 13 val. 51 min.

„Neprisistatęs civilis žmogus pasieniečiams pranešė, kad ties Ventės ragu pamatė apvirtusią jachtą. Praplaukiantis žvejybinis laivas nuo jachtos nukėlė du žmones. Tai buvo du vyrai“, – pasakojo Karinių jūrų pajėgų karininkas ryšiams su visuomene Antanas Brencius.

Į įvykio vietą buvo išsiųstas Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivas „Boomeranger“, iškviesti ugniagesiai gelbėtojai ir narų komanda.

14 val. 26 min. tarnyboms buvo patvirtina, kad išgelbėti buriuotojai nurodo apie tai, kad jachtoje yra likusi 60- metė moteris, kuri liko viduje.

Moters kūno paieškos buvo pradėtos, kai tik įvykio vietą pasiekė narų komanda. Pranešama, kad įvykio vietoje marių gylis siekia 5-6 metrus.

Šoko ištikti buriuotojai žvejų buvo pargabenti į Mingės kaimą, iš kurio jie ir išplaukė pramogauti.

Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Juozas Vintilas patvirtino, kad naras apžiūrėjęs jachtos vidų, moterskūno nerado.

"Bangavimas yra didelis ne tik vandens paviršiuje, bet ir gilumoje.Matomumas siekia vos 30 cm. Nematyti ar laivas prakirstu bortu ar ne. Tačiau apžiūrėjus laivą, jokių žmonių neaptikta", – tvirtino J.Vintilas.

Pranešama, kad narai žvalgybos darbus nutraukia.

Pakartotinei jachtos apžiūrai trečiadienio vakarą buvo pasitelkti Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ narai, bet ir jie paiešką nutraukė kūno neradę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
kazkokia chujnia, vasara, vejo nera, apsivercia jachtta, stiebas islindes isikibti, o ji vistiek nuburbuliavo..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių