Ištirtas ginkluotas pasikėsinimas apiplėšti galvijų supirkėjus

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą apiplėšimą 2015 m. gruodžio pabaigoje Rietavo savivaldybėje ir disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis dideliais kiekiais.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti trys asmenys. Kaltinimai dėl pasikėsinimo panaudojant šaunamąjį ginklą apiplėšti galvijų supirkėjus pareikšti 24 metų amžiaus 7 kartus už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą bei kūno sužalojimą teistam Telšių rajono gyventojui. Jis buvo sulaikytas mažiau nei per parą po nusikaltimo padarymo. Pas kaltinamąjį rastas užpuolimo metu panaudotas nupjautavamzdis, šoviniai, kaukė.

Įtariama, kad suplanuoti ir įvykdyti nusikaltimą jam padėjo taip pat anksčiau teistas 1976 metais gimęs Telšių rajono gyventojas – jis paskolino užpuolikui neteisėtai laikytą šautuvą bei šaudmenis. Be to, kratos metu pas kaltinamąjį rastas dar vienas neteisėtai laikytas šautuvas ir šoviniai. Asmenys buvo suimti, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ikiteisminio tyrimo metu sulaikytas ir vėliau suimtas 2000 ir 2002 metais 15 metų laisvės atėmimo bausme už dalyvavimą ginkluotame nusikalstamame susivienijime bei kitus nusikaltimus, tarp jų – už Šiaulių mokesčių inspekcijos susprogdinimą, nuteistas Kelmės rajono gyventojas. Pas jį aptikti dideli pistoletų, revolverių, šautuvų, įvairaus kalibro šovinių kiekiai, savadarbis pistoletas-kulkosvaidis bei 4 sviediniai su 2 kg trotilo.

Už ginkluotą apiplėšimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogstamosiomis medžiagomis baudžiama areštu, arba laisvės atėmimu iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių