Gaisrų grėsmė kelia nerimą: kaip išsaugoti Smiltynę?

Kaip išsaugoti Smiltynę nuo gaisro, galvas suka ne tik miškininkai bei ugniagesiai, bet ir savivaldybės valdininkai.

Po pirmadienį įsiplieskusio ir apie 30 arų miško paklotės bei jaunų medelių plotą nusiaubusio gaisro nerimo dėl itin pavojingos Smiltynės miško padėties tik daugėja. Tąkart gesinti įsiplieskusios žolės skubėjo ne tik Klaipėdos, bet ir artimiausių miestų ugniagesių pajėgos.

Liepsną užgesinti pavyko greitai, bet pavojus ugniai įsižiebti kasdien tik didėja, nes vis dar nelyja.

Antradienį vakare į Smiltynę vėl skubėjo ugniagesiai.

Apie 20.30 val. pranešta, kad dega žolė. Šįkart ugnis siautėjo arčiau jūros, kopose.

Gaisro metu išdegė maždaug penkių arų plotas, kuriame ugnis sunaikino kopų apsauginius kalnapušių žabus, krūmus ir žolę.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus viršininko Mariaus Poimanskio, kol kas draudimo eiti į Smiltynės mišką skelbti neketinama. Bet tai yra vienas veiksmingesnių būdų išvengti galimo gaisro.

„Gaisrininkai, policininkai, miškininkai ir mūsų darbuotojai miškuose dirba prevencinį darbą. Mūsų darbuotojai stovi prie kelto ir dalija lankstinukus“, – paaiškino M. Poimanskis.

Nuo antradienio Klaipėdos rajono mero potvarkiu paskelbta savivaldybės lygio ekstremalioji situacija visoje Klaipėdos rajono rajono savivaldybės teritorijoje. Klaipėdoje tokia situacija dar neskelbiama.

Sinoptikai žada, kad jau šios savaitės pabaigoje prapliups trumpi lietūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Nepades, jai piromanas nores jis padegs. O jai miškuose bus daugiau žmoniu bus greitesne reakcija + kamera ant bokšto. Pastatykit dar kitoje puseje pora budinčiu gaisriniu ekipažu reagavimui. Ir ten Neringoje kareivukai begioja, paprašykit LK isitraukimo.

A

A portretas
Pasiūlymas "anonimui" vykti į Smiltynę ir laistyti, gal praeis noras visur kišti savo komentarus. O lankstinukai vargu ar padės.

Anonimas

Anonimas portretas
UZDARYTI ISVISO ! ir tie ale gyventojai lai saugo ta vertybe
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių