Už skelbimus – 2 tūkst. litų bauda

Klaipėdiečių įpročiai klijuoti įvairius skelbimus ant kiekvieno stulpo turės keistis. Už tokį pastatų, tvorų, įvairių įrenginių niokojimą gresia baudos iki 2 tūkst. litų. Jos gali būti taikomos ir skelbimų klijuotojams, ir statinių savininkams.

Prieš skelbimus ir įvairius plakatus pasisakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė. Ji klaipėdiečius ragina per balandį – švaros mėnesį apsitvarkyti.

"Skelbimai klijuojami ant pastatų sienų, tvorų, langų, vitrinų, stovos skaitiklių, stulpų ir kitos vietose. Mieste tokių atvejų pastebimai daugėja. Tai ne tik gadina miesto vaizdą, bet ir pažeidžia miesto tarybos nustatytą tvarką", – tvirtino savivaldybės administracijos vadovė.

Atsižvelgdama į tai, J.Simonavičiūtė įpareigojo savivaldybės įmonių, įstaigų, organizacijų, namų valdų vadovus pasirūpinti, kad nuo jiems priklausančių pastatų, statinių būtų pašalinti visi savavališkai pakabinti plakatai ir skelbimai, nuvalyti piešiniai, o teritorijos – sutvarkytos.

Tai raginami padaryti ir visų kitų įmonių, organizacijų, įstaigų, bendrijų, pastatų savininkai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, jog, per balandį nepašalinus skelbimų, bus taikomos nuobaudos.

Jos gali būti skiriamos ir pastato, ant kurio užklijuotas skelbimas, savininkui, ir klijuotojui.

Pasak K.Vintilaitės, šiuo atveju pažeidžiamos Miesto tvarkymo ir švaros bei Pastatų tinkamos priežiūros taisyklės. Už pažeidimus gresia įspėjimas arba nuobauda iki 2 tūkst. litų.

"Savivaldybės taisyklės yra visapusiškos. Vieniems draudžiama tai daryti, kiti privalo nusivalyti. Jei labai griežtai žiūrėsime, susidarys ilgiausi pažeidėjų sąrašai. Todėl pirmiausia norime, kad apsitvarkytų. Priešingu atveju tiek įmonės, tiek gyventojai gali sunkiai išsimokėti už savo "griekus", – teigė vedėja.

K.Vintilaitė pabrėžė, kad skelbimams apie prarastus šunelius, parduodamą turtą – ne vieta ant statinių. Informaciją galima skelbti laikraščiuose, informacinėse lentose laiptinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių