Uostamiestyje apsilankė D. Grybauskaitė, premjeras nepasirodė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį svečiuojasi pajūryje. Tiesiai iš susitikimo su stovyklaujančiais vaikais Palangoje šalies vadovė išskubėjo į Jūros šventę Klaipėdoje, kur pasveikino į Lietuvą atvykusius „The Tall Ships Races 2017“ burlaivių regatos dalyvius.

Penktadienį Jūros šventės atidarymo renginyje vietoje premjero Sauliaus Skvernelio pasirodė susisiekimo viceministras Paulius Martinkus. Prezidentė į vieną didžiausių šalies renginių atvyko šeštadienio popietę.

D. Grybauskaitė Kruizinių laivų terminale lietuvių ir anglų kalbomis pasveikino Didžiųjų burlaivių lenktynių įgulų narius, sėkmingai atplaukusius į Klaipėdos uostą.

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien esame Klaipėdoje, tokiame gražiame Lietuvos mieste. Tai yra gražus Jūros šventės akcentas. Didžiuojuosi, kad Lietuva gali priimti ir priima tiek daug mūsų kaimynų ir mūsų draugų. Labai tikiuosi, kad Baltijos jūra, demonstruodama tokį atvirumą, išliks taikos jūra, kuri jungia tautas ir valstybes“, – kalbėjo šalies vadovė.

Burlaivių įgulas, sėkmingai įveikusias Turku–Klaipėda lenktynių etapą, atidarymo ceremonijoje sveikino ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, ,,The Tall Ships Races 2017” lenktynių pirmininkas Knut Western, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Ceremonijos metu, Kruizinių laivų terminalo pirse buvo pakeltos 19-kos valstybių vėliavos, kurių burlaiviai atplaukė į Klaipėdos uostą: Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Olandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos, Austrijos, Brazilijos, Portugalijos, Omano, Čekijos, Bulgarijos ir, žinoma, Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko jūs nesuprantat

Nieko jūs nesuprantat portretas
Moliai-Skvernas negal Klaipėdos akyse matyt nes ani visalaik palaikė Garliavos Venckus-Kedžius.Dar ir dabar kiekvieną mėn.17d.anie atsistoja Atgimimo a.ir tep mini susidorojimo dieną.Tai koks žmogas,galimai iskiles kap suds ant sakiu i valdzia galimai dėl to ka padėjo vienai iš besipesanciu pusių, dabar mylės Klaipedą?Be to dar kap girdejau tie maištininkai dar ir varė raštus su reikalavimais atleisti Skvėrna is menturos vadovų...:D)

Anonimas

Anonimas portretas
nu jo valdininkai turi spręsti rimtas problemas o ne mugėse makaluotis prezidentė pažiūrėjo kad mes dar švenčiame mugėse perkame tai vadinasi galima dar kažką branginti arba naują mokestuką uždėti

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Prezidentė nusikalstamos valstybės pareigūnų globėja? Kad nevargti, lai paskambina represantai, atvyksiu "prisiduoti". Važinėja pas pas vaikučius, kad kuo ilgiau išliktų atmintyje, kaip geradarė. Deja yra ir tikroji medalio pusė.Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių