Uostamiesčiui dovanoja Kalėdų egles: gauti jau šeši pasiūlymai

Vos paskelbus pranešimą, kad žmonės kviečiami dovanoti miestui savo užaugintą eglę, kuri per Kalėdas papuoštų pagrindinę Klaipėdos aikštę, per pirmą dieną gauti net šeši pasiūlymai. Keli jų iš Gargždų ir Kretingos. Tikimasi, kad pasiūlymų bus dar daugiau. Šiemet, taupant elektrą, Kalėdų eglę uostamiestyje planuojama įžiebti savaitę vėliau nei įprastai.

Grįžo prie tradicijos

Šiais metais vėl grįžtama prie tradicijos puošti tikrą eglę.

Tiesa, pernai irgi buvo pasirinktas natūralus medelis, bet sprendimas buvo neįprastas – Teatro aikštėje padabinta miniatiūrinė, vos daugiau nei pusės metro aukščio eglutė.

"Pernykštis sprendimas puošti mažytę eglutę vieniems patiko, kitiems ne. Bet tam tikra prasme (atsižvelgiant, kas vyksta pasaulyje) Klaipėda buvo tarsi pranašė to, apie ką kalbama šiais metais, – kai visi ėmė varžytis, kieno eglutė šiemet bus kuklesnė ir paprastesnė. Šiais metais mūsų eglutė bus ne žemesnė nei 10 metrų, nes taip yra įrašyta sąlygose. Pavyzdžiui, pernai  mūsų pagrindinė eglutė buvo maža, bet konstrukcijos aplink ją turėjo būti ne mažesnės nei 10 metrų", – paaiškino viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" atstovė Živilė Putnienė.

Tikėtina, kad sugrįžimo prie tradicijos klaipėdiečiai itin laukė, nes, vos paskelbus prašymą dovanoti miestui kalėdinę eglę, jau pirmą dieną gauti net šeši pasiūlymai.

Šiais metais mūsų eglutė bus ne žemesnė nei 10 metrų.

Apžiūrės ir įvertins

"Labai smagu. Labai operatyviai žmonės sureagavo. Kai kurie siūlo net dvi eglutes. Yra viena pretendentė, kuri kažkuriais metais liko antroji. Tikėtina, ji bus viena rimčiausių kandidačių. Tačiau pasiūlymų lauksime iki spalio 25-osios", – kalbėjo Ž.Putnienė.

Visos pasiūlytos kandidatės bus apžiūrėtos, įvertintos ir pristatytos miestiečiams.

Sudaryta komisija atrinks tinkamiausią ir verčiausią Klaipėdos miesto eglės vardo.

Išskirtinė uostamiesčio kalėdinė tradicija puošti tikrą žmonių dovanotą žaliaskarę tęsiama septintus metus.

Šiemet irgi planuojamos šventinės instaliacijos Teatro aikštėje, jos būtų tam tikras traukos objektas, tačiau daugiau detalių dar neatskleidžiama.

Živilė Putnienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įžiebs savaite vėliau

Pasak šventės rengėjų, ir Klaipėda šiemet stengsis taupyti pinigus, kurie skiriami eglės įžiebimo šventei, aikštės papuošimui, tarpušvenčio renginiams, Naujųjų metų sutiktuvėms.

"Nors, tiesą sakant, Kalėdų šventei skiriami pinigai uostamiestyje nesikeičia bent jau šešerius pastaruosius metus. Įvertinus infliaciją, Klaipėda šventėms puošiasi taupiai ir kompaktiškai. Pati eglė ir jos papuošimas beveik nieko nekainuoja. Didžioji pinigų dalis tenka traukos objekto sukūrimui ir renginiams", – pasakojo Ž.Putnienė.

Esą pačios eglutės apšvietimas nėra brangus, paskaičiuota, kad per mėnesį šviečiančios taupiosios girliandos ankstesniais metais išeikvodavo elektros už maždaug 100 eurų.

Šiemet svarstyta, galbūt mažiau girliandų kabinti, bet klausimas, ar ką nors sutaupytų, nes tos sąnaudos esą ir taip minimalios.

Taupant kitus energetinius išteklius, pagrindinis žiemos švenčių simbolis Teatro aikštėje šįkart bus įžiebtas savaite vėliau nei planuota – gruodžio 10-osios vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sudas biznis

Sudas biznis portretas
Savivaldybėi bus sudėtinga sau nusirašyt Kalėdom pienionsus jeigu taip visi sugalvos dovanot..:D)

Blogis

Blogis  portretas
Medelius skriaudžia

asta dykovienė

asta dykovienė  portretas
parašė niekini straipsni,Živilė Putnienė visiška putnienė dalyvavo šiam kolapse, o kur vyrai, kur lyčių ligybės
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių