Šuo išgelbėjo lapei gyvybę

Vokiečių ir škotų aviganių mišrūnė išgelbėjo gyvybę į šulinį įkritusiai lapei. Laukinis gyvūnas įkrito į spąstus prie Vasaros estrados, kur ją aptiko su šeimininke pasivaikščioti išėjusi kalytė Nora. Lapę iš šulinio ištraukė globos ir kontrolės tarnyba "Nuaras" darbuotojai. Po patikros gyvūnas paleistas į gamtą.

Trečiadienį dienos metu Klaipėdoje "Nuaras" gavo du pranešimus apie mieste besiblaškančias lapes.

Viena lakstė po Baltijos prospektą, kita – Miško kvartale, kur, perėjusi per prekybos centro kiemą, kirto judrią gatvę ir leidosi į miško pusę.

Tačiau jos kelionė baigėsi šulinyje, kurio paskirtis neaiški, vandens ten nebuvo, tik – įvairios šiukšlės ir medžių lapai.

Gyvūnas ten įkrito dėl to, kad yra nuimtos šulinio grotelės. Duobės gylis – apie pusantro metro, tad lapė pati išsiropšti iš ten nepajėgė ir išsigandusi tyliai tūnojo.

Šį padarą savo pasivaikščiojimų vietoje aptiko 9 metų mišrūnė kalytė Nora.

"Vaikščiojome miške, pamačiau, kaip mano šuniukas susidomėjo šituo šuliniu. Iš jos reakcijos supratau, kad ten kažkas yra. Priėjau arčiau ir pamačiau laputę. Bet negalėjome jai niekuo padėti, o ji pati išlipti nepajėgė. Taigi, jei ne Nora, veikiausiai gyvūnas ilgainiui būtų nugaišęs iš bado", – mano klaipėdietė, Noros šeimininkė.

Netrukus buvo iškviesti "Nuaro" darbuotojai, kurie lapę ištraukė ir išsivežė, kad apžiūrėtų veterinaras.

Gyvūno kailis kai kuriose vietose buvo nuplikęs. Esą jos karantinuoti nebuvo prasmės, nes kontakto su jokiu kitu gyvūnu ji neturėjo. Po apžiūros lapę turėjo paleisti į gamtą.

Šis incidentas rodo, jog pasivaikščiojimai prie Vasaros estrados nėra saugūs, ten yra ne vienas toks atviras šulinys, į kurį gali įkristi ir susižeisti ne tik gyvūnai, bet ir žmonės.

Kas yra atsakingas už tų šulinių užsandarinimą, kol kas neaišku, nes Vasaros estradą valdanti Žvejų rūmų administracija tikino, jog tai jau ne jiems priklausanti teritorija.

Ji nepriklauso ir bendrovei "Klaipėdos želdiniai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

"niurgzliai"

"niurgzliai" portretas
O,argi naujiena??? "Kaltu nera" !!! O gal pagegietis,kuris nusove suni,nes ji "puole",o jis "galvojo ",kad vilkas. Idomu !

to ss

to ss portretas
ss verciau pamastyk apie tai, kur dingo groteles, manau, kad klerkai ju nepavoge...

ss

ss portretas
tai jei teritorija niekam nepriklauso , tai gal galiu ten mokama parasha pastatyti ir pinigus rinkti?? alio , a girdit mieto savivaldybes klerkai? kam priklauso teritorija ir kas turi uzdengti sulinius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių