Spalvoto meduolio dieną klaipėdiečiai dalinosi gerumu

Uostamiestis šeštadienį pakvipo meduoliais. Į gerumo akciją Spalvoto meduolio diena, kuri skirta globos namuose gyvenančius vaikus apgaubti dėmesiu ir šiluma, įsiliejo ir dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai.

Nekantravo paragauti skanėstų

Kulinarijos studijoje „Baker street“, esančioje adresu Didžioji Vandens gatvė 13, skanėstus dienraščio darbuotojai kepė ir margino kartu su labdaros ir paramos fondo „Dienvidis“ centro vaikais.

„Dažnai mes tampame įvairių renginių informaciniais rėmėjais. Džiugu, kad šį kartą patys sudalyvavome akcijoje. Ne tik smagiai ir jaukiai praleidome laiką, bet ir praskaidrinome švenčių laukimą mažiesiems klaipėdiečiams“, – tvirtino dienraščio „Klaipėda“ rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.

Meduoliams buvo paruošta trijų rūšių tešla: šokoladinė, cinamoninė ir tradicinė. Jos lakštai virto eglutėmis, žmogeliukais, gėlytėmis, obuoliukais, lapėmis, Peliukais Mikiais, Eifelio bokštais.

Skanėstai buvo papuošti įvairiaspalviais glajais, pabarstukais, karoliukais, žvaigždutėmis, širdelėmis. Fantazijos mažiesiems klaipėdiečiams netrūko. Vaikai nekantravo paragauti savo pagamintų skanėstų.

„Mano meduolis gal ne toks gražus, bet bus labai skanus“, – tvirtino vienas mažasis klaipėdietis.

Idėja verta milijono

Kulinarijos studijos „Baker street“ savininkė ir įkūrėja Valerija Livanova tvirtino, kad nebesuskaičiuoja, kiek vaikų ir dienraščio „Klaipėda“ padarytų meduolių iškepė.

„Pametėme skaičių. Tikrai labai daug. Iškepėme tiek, kad kiekvienas vaikas galėtų parsinešti namo artėjančių Kalėdų laimę“, – teigė savininkė.

V. Livanova pabrėžė, kad tokios akcijos labai reikalingos: „Dalyvaujami pirmus metus. Tokie renginiai tikrai reikalingi. Žiūriu į vaikus, jų akis, kaip iš po stalo traukia ir valgo saldainiukus, laižo nuo pirštų glajų, kaip jie nori paskanauti meduolių. Tai tikrai milijono verta idėja“.

Labdaros ir paramos fondo „Dienvidis“ vaikų centro direktorė Jurgita Kulevičienė tvirtino, kad tokie renginiai reikalingi, nes praskaidrina mažųjų klaipėdiečių kasdienybę.

„Tai kitoks laisvalaikio praleidimo būdas. Vaikams tikrai patiko kepti meduolius. Suteikė daug džiaugsmo“, – tvirtino vadovė.

Visi iškepti meduoliai buvo padovanoti vaikams. Pasak J.Kulevičienės, dalį skanėstų mažieji klaipėdiečiai parsineš namo, kita – nukeliaus į jų antrus namus – centrą.

Didesnė ir spalvingesnė

Spalvoto meduolio diena vyko 15 Lietuvos miestų. Mažojo penkerių metų jubiliejaus proga ši idėja įgyvendinta ir Londone, Majamyje, Osle, kaip lietuvius vienijanti šventė.

Klaipėdoje meduoliai marginti trijose kepyklėlėse ir dviejose kulinarijos studijose. Pernai akcija vyko dviejose erdvėse. Kartu su vaikais meduolius margino, Kalėdų nuotaikomis ir geromis emocijomis dalijosi garsūs žmonės, politikai. Tarp jų ir miesto meras Vytautas Grubliauskas su šeima.

Dienraštis „Klaipėda“ buvo vienintelė įmonė uostamiestyje, kuri įsiliejo į šią akciją. Prisidėti prie gerumo skleidimo buvo kviečiami ir visi klaipėdiečiai.

Klaipėdoje savanorių veiklą koordinuojančios viešosios įmonės „Būties jaukuma“ vadovė Indrė Gaudiešiutė džiaugėsi, kad šiais metais Spalvoto meduolio diena Klaipėdoje didesnė bei spalvingesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių