Posėdyje dėl atliekų virė aistros

Klaipėdos regiono plėtros tarybos nariai trečiadienį rinkosi į posėdį, kuro metu užvirė karštos diskusijos dėl atliekų tvarkymo reglamentų pakeitimo regione.

Gerą pusdienį Skuode vykusiame regionų plėtros tarybos posėdyje buvo apžvelgtas 2014–2020 m. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo planas.

Posėdyje dalyvavo regiono tarybos nariai, tarp jų – Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su miesto tarybos nariu ir vicemeru Artūru Šulcu. Prisijungė ir Aplinkos ministerijos Atliekų departamento atstovai.

"Diskusiją inicijavo Klaipėdos rajono savivaldybė. Pastaroji kartu su Šilutės savivaldybe yra entuziastingai nusiteikusios dabar esančio regioninio atliekų tvarkymo plano keitimo klausimu. Net buvo pasiūlyta jam pritarti. Kai kurioms savivaldybėms nepasitenkinimą kelia vadinamasis vartų mokestis. Nors gilinamasi ne į jo kilmę, tik į patį skaičių. Vis dėlto jokių sprendimų priimta nebuvo. Diskusija baigėsi diskusija", – komentavo V.Grubliauskas.

Jo žodžiais, posėdžio metu susirinkusiesiems sunkiai sekėsi suvaldyti aistras.

Miesto vadovas įsitikinęs, kad prieš pritariant pokyčiams būtina įvertinti galimas pasekmes, išlaidas ir procedūras, kurios esą neišvengiamos. Todėl, atlyžus jaunatviškam entuziazmui, būtina dar viena nešališka diskusija. Populizmui, jo žodžiais, vietos čia neturėtų būti.

Ta proga artėjantį trečiadienį Nidoje vyks didesnio masto susitikimas su įvairių institucijų atstovais. Tie patys atliekų tvarkymo klausimai bus svarstomi drauge su specialistais.

"Klaipėdos regionas yra apibūdinamas kaip vienas geriausiai susidorojančių su atliekų tvarkymo sektoriaus problemomis. Todėl kai kurias naujoves Aplinkos ministerijos atstovai įvardijo kaip žingsnį atgal. Dabartinė sistema buvo kuriama ne tam, kad vėliau išsiskirtų į atskiras savivaldybių atliekų tvarkymo sistemas. Todėl jokie sprendimai negali būti priimami karšta galva", – nukirto V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grublaiskai nenusikalbek

Grublaiskai nenusikalbek portretas
Susikure siltas vieteles Klaipedos politikai ir gimines ir draugai ir atlyginimai oho nevaikiski, labai teisingai daro kitos Vakaru Lietuvos savivaldybes, kad planuoja pacios tvarkyti savo atliekas ir nevezti i KRACA ir moketi jam mokescius o gyventojams kainos auga kaip ant mieliu. Grublaiskai daryk ta ka ismanai DZIAZAS

Domestos

Domestos portretas
Tokius milijonus plesia uz siuksliu isvezima, miestai turetu buti sampunu plaunami...

Zuokis

Zuokis portretas
Lic;inku irštva
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių