Politikai veržiasi į pajūrį

Žinomi šalies veikėjai, politikai ar meno žmonės noriai perka būstus vasarojimui pajūryje. Kurortai traukia ne tik šalies prezidentus, signatarus ir Seimo narius, jūra daugybę dešimtmečių mėgaujasi ir pirmasis Maskvos meras, kurio namuose Nidoje ne kartą virė aistringos diskusijos apie demokratiją.

Žinomi šalies veikėjai, politikai ar meno žmonės noriai perka būstus vasarojimui pajūryje. Kurortai traukia ne tik šalies prezidentus, signatarus ir Seimo narius, jūra daugybę dešimtmečių mėgaujasi ir pirmasis Maskvos meras, kurio namuose Nidoje ne kartą virė aistringos diskusijos apie demokratiją.

Pajūryje atostogauja 67 metus

Lietuviškąja Venecija vadinamu Mingės kaimu Šilutės rajone prieš savaitę su bičiuliu grožėjęsis buvęs Europos Parlamento narys Justas Vincas Paleckis atviravo, kad jo šeimos atostogos šiemet buvo neįtikėtinai sėkmingos dėl šiluma lepinusių rudeninių orų.

Netikėtai žurnalistų užkluptas Minijos upės pakrantėje, J.V.Paleckis prisipažino, kad pamario kraštą jis sau atrado kitomis spalvomis.

"Artimas bičiulis įsigijo sodybą Rusnėje. Tai – nuostabios vietos. Čia pat ir Kuršių marios, Atmata. Apžiūrėjome Mingės kaimą. Nors mano pagrindinis pomėgis yra tenisas, tačiau jaunystėje esu Lietuvos rinktinėje žaidęs vandensvydį. Vandenyje esu praleidęs pusantrų metų. Todėl vandens karalija Rusnėje yra mano stichija", – neslėpė J.V.Paleckis.

Jis prisipažino, kad lietuviškajam pajūriui yra ištikimas 67 metus, o poilsiui yra nusipirkęs nedidelį butą Palangoje.

"Pirmą kartą į Palangą atvažiavau 1947-aisiais ir nuo to laiko nebuvo metų, kad aš čia neatvažiuočiau. Aštuntus metus atostogauju nuosavame būste, tiesa, kuklus tas mūsų butukas, tačiau man pajūryje yra labai gera. Kartais atvažiuojame tik porai dienų, tačiau pasitaiko, kad ir mėnesį gyvename čia", – kalbėjo žinomas politikas.

J.V.Paleckiui į atmintį įsirėžė viena žiema pajūryje.

"Gruodžio 29-ąją teko žaisti tenisą ant dirbtinos dangos. Žiemą lauke tai daryti yra kur kas puikiau nei salėje. Uždarų teniso kortų Palanga neturi, tačiau buvau maloniai nustebintas, kad tokie yra Šilutėje", – pasakojo vilnietis.

Tik rudeninė Palanga

Aksominiu pajūriu, krintant medžių lapams, dažnai mėgaujasi ir buvęs Vilniaus universiteto rektorius, Seimo narys Benediktas Juodka, kuris taip pat atostogoms įsigijo butą Palangoje.

Signataras, teisininkas Kazimieras Motieka, paklaustas, ar senokai pirko butą Palangoje, iš pradžių nerimavo, ar saugu pasakoti viešai apie savo antruosius namus, kurie ilgą laiką būna be priežiūros.

Prisipažinęs, kad retokai atvyksta į pajūrį, K.Motieka neiškentė nepasidžiaugęs, kad jaučia didelį malonumą turėdamas galimybę bet kada ir nevaržomas atvažiuoti į nuosavus namus pajūryje.

"Žiemą aš butu nesinaudoju, tad ir mokesčiai ne tokie jau dideli. O pigiau ir negali būti. Nedidelis tai būstas. Tačiau aš retai atvykstu, nebent, kai labai šilta. Mes su šeima mėgstame pajūrį tik pavasarį ar rudenį, kai nėra daugybės žmonių. Nemėgstu to erzelio bei rusiškų dainuškų", – tikino teisininkas.

K.Motieka pastebėjo, kad labiausiai Palangoje jį erzina strimgalviais lakstantys dviratininkai.

"Galėtų kurorto valdžia ką nors pakeisti šiuo klausimu. Meilės alėja net nesinori vaikščioti. Nes nuolat zuja dideliu greičiu lekiantys dviratininkai. Juk ten yra du pėsčiųjų keliai. Galėtų vieną pusę padaryti pėsčiųjų zona, o kitą – dviratininkų", – siūlė teisininkas.

Šventąją mėgsta D.Grybauskaitė

Šventosios seniūnas Eugenijus Čilinskas džiaugėsi, kad tikraisiais šventojiškiais nori tapti vis daugiau žinomų žmonių.

"Dažnai Šventojoje sutinkame Prezidentės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabui vadovavusį Romą Švedą. Ir jis pats, ir jo žmona, panašu, noriai dalyvauja bendruomenės gyvenime. Žmonės čia įsigijo ir būstą. Šią vasarą poilsio namuose "Energetikas" poilsiavo ir pati Prezidentė. Tiesa, tik vieną dieną", – pasakojo Šventosios seniūnas.

Tikra bendruomenės senbuve vadinama rašytoja, signatarė Vidmantė Jasukaitytė taip pat čia turi namelį.

"Ji net sukūrė Šventosios himną", – didžiavosi E.Čilinskas.

Dar vienas signataras irgi tvirtai įleido šaknis Šventojoje. Liudvikas Narcizas Rasimavičius turi namą šalia Šventosios esančiose Monciškėse.
Šventojoje 20 arų sklypą namo statybai įsigijo Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ades

ades portretas
Jo jo vagys visi. Uz 5000-10000 alga bibi nusipirksi toki nama arba sklypa... Bibi bibi...... Vagys. Ant adatos visus....

gfg

gfg portretas
Visi jie neteisėtai praturtėjo. Ateis atpildo valanda.

Lietuvos sporto tarybu sajunga

Lietuvos sporto tarybu sajunga portretas
Rusijos Laptevo juroje vyksta iskander atominiu raketu kariniai bandymai..Amerika baigia savo misija kaip pasaulio demokratijos gelbetoja, Europa ant karo slenkscio, smogas paryziuje, ebola afrikpoje siera Leoneje, tokios realijos turetu suvienyti Lietuvos nacija, bet nelygybe, partinis pavydas ir santazas baisiausias Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių