Miestas priims tūkstančius motociklininkų

Kitąmet birželį uostamiestį sudrebins plieninių žirgų griausmas. Numatoma organizuoti Europos "Harley-Davidson" motociklų mėgėjų vasaros suvažiavimą. Toks renginys Lietuvoje vyks pirmą kartą.

Vietą rinkosi iš kelių

Vakar "Harley-Davidson Club Baltija", kuris vienija Lietuvos ir Latvijos motociklininkus, atstovai suvažiavimo organizavimo galimybes aptarė su uostamiesčio valdžios atstovais.

Motociklininkų klubo "Harley-Davidson Club Baltija" viceprezidentas Artūras Samuilis tvirtino, kad suvažiavimui reikia sklypo, kurio plotas nuo 50 iki 80 hektarų. Vietą rinktasi iš kelių įvairiose Lietuvos kampeliuose. Dabar numatoma renginį organizuoti Klaipėdos oro uosto teritorijoje.

"Klaipėda mums labai tinka. Iš Skandinavijos žmonės galėtų persikelti keltais. Klaipėdos oro uosto teritorija mums tinka 70 proc. Šiek tiek skurdi gamta", – tvirtino klubo atstovai.

Suvažiavimas turėtų vykti kitų metų birželį 9–13 dienomis. Paprastai į Europos "Harley-Davidson" motociklų vasaros suvažiavimą atvyksta apie 10 tūkst. motociklų ir apie 15 tūkst. žmonių.

Išgeria 80 tonų alaus

A.Samuilis pabrėžė, jog šis renginys Klaipėdai būtų naudingas ne tik populiarinant miestą, bet ir finansiškai. Paprastai motociklininkai miestui palieka apie 500 tūkst. eurų.

Dalis motociklininkų, apie 3 tūkst., gyvena viešbučiuose. Kita dalis – suvažiavimo teritorijoje įrengtame palapinių miestelyje.

Per keturias suvažiavimo dienas jie išgeria apie 80 tonų alaus, apie 100 tonų mineralinio vandens ir sulčių.

Planuojama, kad teritorija, kurioje vyks renginys, bus aptverta. Į ją pašaliniai žmonės nebus įleidžiami. Įėjimas kainuos 50 eurų. Teritorija būtų suskirstyta į dvi dalis – miegamąjį rajoną su palapinių miesteliu, ir areną, kurioje visą dieną vyks renginiai, veiks kavinės.

Prašė valdžios palaikymo

Iš miesto valdžios renginio organizatoriai prašė palaikymo ir padėti suorganizuoti policijos apsaugą teritorijos išorėje, medikų priežiūrą. Taip pat įrengti apie 100 tualetų ir 50 dušinių. Renginiui reikėtų ir maždaug 300 savanorių.

Uostamiesčio valdžia žadėjo pasirūpinti, kad suvažiavimo dalyviai galėtų nemokamai keltis į Smiltynę. Kasdien jiems žadama organizuoti dienos keliones. Bus nurodyti maršrutai su lankytinais objektais Klaipėdoje, Nidoje, Palangoje.

Motociklininkų suvažiavimas kasmet vyksta vis kitoje šalyje. Pernai – Danijoje, šiemet – Graikijoje.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius pabrėžė, kad toks renginys naudingas miestui. Bus ruošiama klubo ir miesto savivaldybės bendradarbiavimo sutartis, kurią žadama siūlyti tvirtinti miesto tarybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių