Klaipėdos centre cirkas – tarp automobilių

Klaipėdos centre, vienoje judriausių miesto sankryžų, jau kelias dienas jaunas vyras linksmina vairuotojus ir už tai prašo pinigų. Bėda ta, kad jis tai daro pažeisdamas taisykles ir rizikuodamas savo sveikata.

Naujojo Sodo ir Naujosios Uosto gatvių sankryžoje, kur nuo vidurdienio rikiuojasi daug mašinų, žmonės stebi neįprastą vaizdą. Juokdarį savo apranga primenantis jaunas vyras pėsčiųjų perėjoje žongliruoja kamuoliukais ir rodo kitokius pokštus.

Netrukus jis ima pėdinti per skirtingomis kryptimis važiuojančius automobilius skiriančią dvigubą ištisinę juostą, neria tarp ta pačia kryptimi važiuojančių mašinų ir, kol automobiliai stovi, atkišęs skrybėlę prašo pinigų.

Vairuotojai tik nusišypso, bet daugeliui atrodo, kad tai ne vieta linksmintis.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika konstatavo, kad šis žmogus, kad ir kokie gražūs būtų jo ketinimai, nusižengia Kelių eismo taisyklėms.

V. Liaudanskio nuotr.

Pareigūno teigimu, vyras pažeidžia 42-ą Kelių eismo taisyklių punktą, kuriuo apibrėžiamos pėsčiųjų pareigos. Šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje pėstieji turi eiti į kitą gatvės pusę tik pėsčiųjų perėja, neišeidami iš šios zonos.

Panašu, kad dabar šis žmogus elgiasi taip, kaip jam atrodo. Galime gerbti jį kaip menininką, bet Kelių eismo taisykles jis pažeidžia.

„Akivaizdu, kad šis žmogus vaikšto ne pėsčiųjų perėja tada, kai šviesoforas jam neleidžia eiti per gatvę. Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, jis nesilaiko kelio ženklų ir kelio ženklinimo elementų, todėl gali būti baudžiamas 20–40 eurų bauda. Tiesa, pirmą kartą jam būtų skiriama 10 eurų bauda. Įspėjimas šiuo atveju nenumatomas“, – paaiškino pareigūnas.

Cirko pasirodymai gali vykti labai neįprastose erdvėse. Mūsų šalyje policija skiria didelį dėmesį eismo saugumui.

M. Džermeika vardijo, kas dėl tokio pasirodymo galėtų atsitikti: pačiam juokdariui mašina gali pervažiuoti kojas ar kitaip jį kliudyti, užsižiūrėję į keistuolį vairuotojai gali atsitrenkti į priekyje sustojusį automobilį.

„Jeigu tai būtų su kelio savininku iš anksto suderintas renginys ir būtų gautas atskiras leidimas, suderintas su atsakingomis institucijomis, galbūt tai būtų įmanoma. Pasirodantis asmuo būtų aprengiamas šviesą atspindinčiais rūbais, dalyvautų ir policijos pareigūnai, pasirodymui būtų nustatoma saugiausia šviesoforu reguliuojama sankryža. Užtikrinus saugumą visiems eismo dalyviams, panašus pasirodymas galėtų vykti. Panašu, kad dabar šis žmogus elgiasi taip, kaip jam atrodo. Galime gerbti jį kaip menininką, bet Kelių eismo taisykles jis pažeidžia“, – komentavo M. Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Kai tiek aplinkui nepatenkintų gyvenimu bėdžiu ir valstiečių, kažką gražaus išvysti ir pozityvaus gan malonu ;)

Jonas

Jonas portretas
Leiskit žmogui dirbti o neprisipisinėti užsieni nėra tokių problemų o čia jums tik bausti.

Gidas

Gidas portretas
Užsieni dažname didesniame mieste tai vyksta ir niekas problemu nekelia.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių