Kaitrą pajūryje keis lietus

Savaitgalį uostamiestyje pastarąsias dienas tvyrojusį karštį keis vėsesni ir lietingi orai. Meteorologų teigimu, permainas atneša prie Lietuvos artėjantis nedidelis ciklonas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys pripažino, kad laisvadienio orų prognozės saulės spinduliais besimėgavusių klaipėdiečių nenudžiugins.

L.Pakščio teigimu, savaitgalį uostamiestyje dangus bus apniukęs, pasipils lietus, galima ir perkūnija.

„Tokios kaitros, kuri buvo visą šią savaitę, taip pat nėra numatoma. Šiandien ir rytoj oro temperatūra dienomis sieks 19–22 laipsnius šilumos, o naktį termometro stulpelis pakils iki 6–11 laipsnių padalos“, – informavo skyriaus vedėjas.

Anot jo, šiandien šiaurės rytų vėjo greitis sieks 8–13 metrų per sekundę. Rytoj rytų ir pietryčių vėjas, besisukantis į pietus bei pietvakarius, kiek susilpnės ir pūs 6–11 metrų per sekundę greičiu.

„Kitą savaitę Klaipėdoje laukiami nepastoviai debesuoti orai. Pirmadienį dar prognozuojami trumpalaikiai lietūs, o kitomis savaitės dienomis kritulių tikimybė išliks labai maža. Pirmoje savaitės pusėje – iki trečiadienio – temperatūra sušils iki 25 laipsnių. Antroje savaitės pusėje kiek atvės, nes vėjas pasisuks iš jūros. Oro temperatūra dienomis sieks 19–22, o naktimis – 13–16 laipsnių šilumos“, – kalbėjo L.Pakštys.

Pašnekovas prognozavo, kad tik šiandien ir rytoj teks pakentėti kiek vėsesnį orą. Anot jo, jau kitą savaitgalį klaipėdiečius vėl džiugins šiluma ir saulė.


Šiame straipsnyje: oraiorai pajūryje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių