Jūros šventės maistas neapkarto

Anot Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Jūros šventėje iš prekybos teko išimti 75 kg paruoštų netinkamų maisto patiekalų, tačiau iš esmės didelių pažeidimų viešojo maitinimo vietose per fiestą esą nepasitaikė.

Patikrino kas antrą prekeivį

Šių metų Jūros šventėje prekiavo 283 maisto tvarkymo įmonės. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai per tris šventines dienas patikrino 153 prekybos vietas, iš jų – 91 prekiavusią viešojo maitinimo patiekalais. Iš viso atlikti 174 patikrinimai.

Nustatyti 26 bendri higienos, 21 laikymo sąlygų, aštuoni įrangos priežiūros, keturi asmens higienos ir po vieną tinkamumo vartoti terminų bei dokumentų pažeidimą.

Daugiausia fiksuota, jog maisto gamybos zonoje grindys neišklotos tinkama danga, produktai atsivežti nešvariose dėžėse, atsigabentos žemėtos, neplautos daržovės, neįrengtos atskiros zonos žalios mėsos pusgaminiams ir gataviems produktams tvarkyti.

Kai kur trūko šaldytuvų, produktai buvo laikomi netinkamoje temperatūroje, netinkama buvo ir karštų patiekalų laikymo temperatūra.

Fiksuotas netinkamas nuotekų surinkimas, nebuvo plovimo dezinfekavimo priemonių ar jų tinkamumo naudoti terminai pasibaigę.

Skundų dar nesulaukta

Nepaisant to, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl Jūros šventėje parduotų nekokybiškų maisto produktų skundų kol kas negavo.

Per šventę paprastai baudas skiriame tik ypatingais atvejais.

"Šiaip šventė praėjo sėkmingai. Visas tris dienas mūsų darbuotojai dirbo, tikrino, ar prekeiviai tinkamai pasiruošę prekiauti maisto produktais esant tokiems karštiems orams. Vienai įmonei iš prekybos teko išimti net 75 kg jau pagamintų maisto patiekalų. Per šventę paprastai baudas skiriame tik ypatingais atvejais. Šiemet baudų neskyrėme", – teigė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Antanas Bauža.

Vartotojų skundų ar pranešimų apie užregistruotus ūmių infekcinių žarnyno susirgimų atvejus po Jūros šventės taip pat negauta.

Vandens stotelių klausimas

Tikrinimo metu maisto tvarkytojams buvo duoti nurodymai pašalinti trūkumus ir neatitikimus.

Jie privalėjo įsigyti geriamojo vandens, atsivežti šaldymo įrenginius, padidinti karštų įrenginių temperatūras, įrengti atskiras zonas mėsos pusgaminiams suverti ant iešmų, įsigyti rankų ir paviršių plovimo, dezinfekavimo priemonių, pateikti trūkstamus dokumentus ir kt.

"Šventės organizatoriams jau ne pirmus metus keliame klausimą dėl aprūpinimo geriamuoju vandeniu viešose vietose. Nėra vadinamųjų vandens stotelių. Netgi marmitams, tokiems įrenginiams, kuriuose šildomas maistas, žmonės sėmė vandenį iš Dangės upės. O taip neturėtų būti", – pastebėjo A.Bauža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pirkau sakoti grabaliojo be pirstiniu,teko sudrausminti.

Situacija

Situacija portretas
Tokiais karščiais higienos darbuotojams reikėjo dažniau pasivaikščioti..... auto ant ratų maitintojai mėsą laikė ant saulės. kai kurie su tais pačiais pirštais ėmė pinigus ir dėjo maistą....tie kur kepa didelėse keptuvėse maistą džiovina ir parduoda kaip už gerą :( absoliutus nebuvimas higienos :( per tokias šventes tik pats žmogus gali nuspręsti ar valgyti jam tą nehigienišką maistą ar ne. bet šiaip tai buvo vaizdas baisus dėl saulės spinduliuose laikomų produktų :(

To Sss

To Sss portretas
Nepastebėjau nei to nei to, o dalyvavau šventėje intensyviai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių