Juodkrantėje ruošiamasi statyti keleivinių laivų uostą

Juodkrantėje planuojant statyti naują keleivinių laivų uostą, leidimą jo statybai tikimasi turėti po vienerių metų, sako Neringos meras Darius Jasaitis.

Uostas planuojamas šalia dabartinės keleivinių laivų prieplaukos Kuršių mariose. Be šios vietos, buvo svarstoma  galimybė naują prieplauką įrengti prie pirso, taip pat atokiau nuo Juodkrantės centro esančioje Gintaro įlankoje.

D. Jasaitis sako, kad gegužę pateikus šiuos planus Neringos gyventojams sulaukta pasiūlymų ir dėl kitų vietų, tačiau jie neįmanomi dėl Kuršių nerijos tvarkymo plano.

„Buvo keletas norinčių, kad prie jų namų uostas persikeltų, bet tai yra neįmanoma, nes tam reikia pakeisti Kuršių nerijos tvarkymo planą (...), naują miesto bendrąjį planą, padaryti naują detalųjį planą“, – BNS sakė Neringos meras.

„Man atrodo, kad ji (parinkta vieta – BNS) visiškai nebloga, ten ir valčių nuomos punktas buvo, istoriškai visi garlaiviai švartuodavosi“, – pridūrė D. Jasaitis.

Pasak jo, uosto techninį projektą parengti numatoma per vienerius metus nuo rangovo parinkimo.

„Paskelbtas techninio projekto pirkimas. Per metus norėtume turėti techninį projektą su geologija, su viskuo (...) Norėtume turėti statybos leidimą. Ar atsiras norinčių, dviejų savaičių bėgyje bus matyti“, – teigė D. Jasaitis.

Anot Neringos savivaldybės, Juodkrantės uoste turėtų tilpti apie 80 įvairaus dydžio laivų, čia bus įranga jiems nuleisti į vandenį ir iškelti ant kranto, aptarnavimo infrastruktūra. Būtų įrengtas molas, teritoriją norima pritaikyti lankytojams, joje atstatyti senosios prieplaukos pastatą.

Keleivinis uostas taptų dalimi vandenų kelio Klaipėda–Nida, kuris taip pat jungia Nidos, Juodkrantės, Preilos, Pervalkos, Alksnynės, Klaipėdos, Drevernos, Ventės rago, Šilutės, Uostadvario, Rusnės uostus ir prieplaukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juodkrantės fanas

Juodkrantės fanas portretas
Mero užmojai matyt auksiniais grysti. Vienintelė puikiai sutvarkyta krantinė visoje Neringoje ir tą pačią su...iks betoniniu bunkeriu miesto centre. Nidos išpuvusias krantines susitvarko pradžioj tegul. Juodkrantiškiai, kodėl meras jūsų taip nekenčia? Dėl kelių geldų vasaros metu, visiems metams sudirbs vaizdą į marias betoniniu bunkeriu miestelio centre.

Ovidijus

Ovidijus portretas
Kažkada buvo siūlyta naikinti Neringos savivaldybę, būtų puiki Klaipėdos seniūnija. Dabar gi imasi darbų, apie kuriuos neturi sopračio. Ir dar - Lietuvos pensininkų ir mokytojų sąskaita.

babajus

babajus portretas
Gal pirma kelia sutvarkikit? Neringa aplanko sveciai is viso pasaulio, o kelias baisiausias. I kokius Slengius 100 kart geresnis kelias. Geda
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių