Į pajūrį sugrįš žiema?

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį klaipėdiečiai vėl gali išvysti snaigių. Tikėtina, kad pajūris sulauks šlapdribos.

„Panašu, kad grįžta žiema. Savaitgalį bus debesuota su pragiedruliais. Kartkartėmis iškris šlapdriba. Rytais keliai bus slidūs, tikėtinas plikledis. Vėjas, kuris bus gana stiprus, šeštadienį pūs iš šiaurės ir vakarų. Jo greitis sieks 10–15 m/s. Sekmadienį vėjas pūs 7–12 m/s greičiu“, – prognozavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyriausiasis specialistas Lionginas Pakštys.

Savaitgalio naktimis pajūryje atšals iki 1–3 laipsnių žemiau nulio. Šeštadienio ir sekmadienio dienomis termometrų stulpeliai pakils iki 2–4 laipsnių šilumos.

„Kitą savaitę prognozuojami negausūs krituliai. Tikėtina šlapdriba, rytais bus plikledis. Vėjas pūs iš šiaurės ir vakarų, jo greitis sieks 7–12 m/s“, – tikino L.Pakštys.

Oro temperatūra naktimis nukris iki 2–4 laipsnių žemiau nulio. Dieną sušils iki 1–3 laipsnių šilumos.

Antroje savaitės pusėje žymesnių kritulių nežadama. Naktimis atvės iki 0–2 laipsnių žemiau nulio. Dienomis turėtų labiau atšilti, gal ir iki 3–5 laipsnių šilumos.

Senolių išmintis byloja, kad jei kovo 19-ąją, Pempės dieną, parskrenda pirmosios pempės, prasidės atšilimas. Nors šie sparnuočiai pamaryje pasirodė kone prieš mėnesį, panašu, kad šiais metais jie šilumos neatnešė.


Šiame straipsnyje: pempėsoraipavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Velykos

Velykos portretas
Nesugrįžo ir už savaitės bus šilta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių