Klaipėdos tarybos frakcija eis paskui R. Žemaitaitį?

Buvęs „Laisvės ir teisingumo“ sąrašo lyderis rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą ir vienas iš kandidatų į uostamiesčio merus, antisemitiniais pareiškimais pagarsėjęs Remigijus Žemaitaitis patvirtino, kad prie naujai kuriamos jo partijos ketina jungtis per pusė tūkstančio klaipėdiečių, esą tarp jų veikiausiai ir septyni dabartiniai Klaipėdos tarybos nariai.

Klaipėdoje – ori tyla

Po to, kai pavasarį partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderiai atsiribojo nuo Seimo nario R. Žemaitaičio antisemitinių pasisakymų, politikas pasitraukė iš šios partijos ir pareiškė kursiantis naują darinį.

Per savivaldybių ir merų rinkimus šiemet R. Žemaitaitis pretendavo į Klaipėdos mero postą, bet į antrą turą nepateko, tačiau net septyni tuometės jo partijos bendražygiai tapo uostamiesčio tarybos nariais.

Nors R. Žemaitaitis po balsavimo ir buvo pirmas sąraše, Klaipėdos tarybos nario mandato po ilgo delsimo galiausiai atsisakė ir liko Seime.

Apie R. Žemaitaitį visa Lietuva ir pasaulis šį pavasarį išgirdo po jo skandalingų pareiškimų žydų klausimu.

Tuomet politiko partiečiai Vilniuje sureagavo žaibiškai ir tuoj pat atsiribojo nuo R. Žemaitaičio kalbėjimų, ko negalima pasakyti apie klaipėdiečius.

Klaipėdos vicemerės postą užimanti, partijos „Laisvė ir teisingumas“ narė Lina Šukytė-Korsakė pabrėžė, kad antisemitiniai pasisakymai yra Seimo nario nuomonė.

Niekur apie tai nepareiškėme? Gerai, pareikšime.

„Puikiai žinote, kad Klaipėda nepritaria, bet tai yra gerbiamo Seimo nario nuomonė, ir mes nekomentuosime. Niekur apie tai nepareiškėme? Gerai, pareikšime. Bet tai yra Seimo nario nuomonė. Ir nieko daugiau nekomentuosiu. Ačiū labai, aš labai atsiprašau, bet turiu eiti pas merą į kabinetą“, – kalbėjo L. Šukytė-Korsakė.

Frakcijoje – vien nepartiniai

Pats R. Žemaitaitis patikino, kad kaip tik daugybė partijos „Laisvė ir teisingumas“ skyrių, nepaisant jo antisemitinių pasisakymų, dėl kurių kilo kone tarptautinis skandalas, išreiškė jam pasitikėjimą ir išėjo iš partijos.

„Taip, išėjo, partijos skyrių nebėra, beliko gal tik kokie penki. Klaipėdiečiai lygiai ir taip pat visi pasitraukė. Jie kol kas vadinasi „Laisvės ir teisingumo“ frakcija. Bet palaukime gruodžio mėnesio ir bus naujas darinys. Jie bus su manimi. Jau dabar turime daugiau nei 2,7 tūkst. būsimos partijos narių, o Klaipėdos narių bus apie 580, tiek jų išreiškė norą ir užpildė prašymus“, – tikino R. Žemaitaitis.

Savivaldybių rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše buvo 47 kandidatai.

Remiantis jų anketomis, kurias pretendentai pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, tik septyni politikai iš viso šio sąrašo oficialiai priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, du nieko nepažymėjo, o likusieji 38 patvirtino nepriklausą jokiai partijai.

Taip jau nutiko, kad po rinkimų Klaipėdos tarybos frakciją „Laisvė ir teisingumas“ sudaro vien nepartiniai tarybos nariai, įskaitant ir frakcijos pirmininką Vidą Karolį.

Sukliudys nebent kerštas?

Ar klaipėdiečiai jungsis prie R. Žemaitaičio naujai kuriamos partijos, sunku prognozuoti.

Narystę partijoje „Laisvė ir teisingumas“ prieš rinkimus deklaravusi vicemerė L. Šukytė-Korsakė atsakymo į šį klausimą taip pat vengė.

Politikė esą dėl užimtumo neatsakė, ar lig šiol ji yra šios partijos narė, ar, kaip tikino buvęs sąrašo vedlys, kartu su kitais klaipėdiečiais jau pasitraukė ir laukia naujos partijos įkūrimo.

Partija dar neįregistruota, įregistravimo procedūra trunka 45 dienas, R. Žemaitaitis tikino, kad iki kitų metų rinkimų tikrai spės susitvarkyti.

„Jokių kliūčių steigti partijai nėra, nebent kerštas, kuris ir dabar vykdomas valdančiosios daugumos. Apkalta – ne apkalta, partija vis tiek bus įsteigta. O apkaltos negali būti, nes nėra net ką svarstyti. Aš turiu nepriklausomo Seimo nario mandatą ir į komisijos, kuri yra sudaryta pažeidžiant Seimo statutą, posėdžius neprivalau eiti“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pikis

pikis portretas
Na žemaičiai visai nusipolitikavo ,vargeli tu mano , kas darėsi su Šustausku Kaune prisikvailiojo tai dabar su Žemaitaičiu ne mažesnis kvailumo mandatas. Nepamirškime ir Gražulio kuris savo išmonę sieja su žemaiteis kuri jam suteikia seimo nario mandatą

Klpd.

Klpd. portretas
Kaip matau ,,išfyrinti" iš savivaldybės valdymo koncerliberolų frikai :D) vis dar negali atleist miestui savo pralaimėjimo ir tepa dumblu valdančiąją daugumą kur tik gali ir kaip tik gali?:D) Nepergyvenkit dėl ,,išsišokėlio" Žemaitaičio, nesijaudinkit dėl nedarančio greitų stebuklų Vaitkaus - jie kad ir turi kelis ,,skeletus spintoj", bet nėra tokie kvaili šovinistai kad nesuprastų kad norint būt valdžioje reikia realiai dirbt. O ne į kadesiją partijos sarašu prašliaušt, paskui subinę kėdėj šildyt žiūrint kas ką duos, kur i koki renginėlį pakvies ir ką pasakys pramoninkų rūmų durininkas ar kiti ,,viarslininkai"...Klaipėda šį kartą nejuokavo ir parodė daugiamečiams dykaduoniams kad bus taip kaip ji pasakys. Ir aš labai didžiuojuosi klaipėdiečiais.

Klaipėdietė

 Klaipėdietė portretas
Gerbiami klaipėdiečiai atsibuskite koks žemaitaitis kokia jo partija ar Jums tikrai su galva negerai
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių