Dėmesys – avaringiems ruožams uostamiestyje

Uostamiestyje kaupiama informacija apie vietas, kur įvyksta daugiausia eismo įvykių. Pastarosios bus pažymėtos ženklais – vadinamosiomis juodosiomis dėmėmis. Anksčiau tai buvo daroma tik magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose.

Uostamiestyje kaupiama informacija apie vietas, kur įvyksta daugiausia eismo įvykių. Pastarosios bus pažymėtos ženklais – vadinamosiomis juodosiomis dėmėmis. Anksčiau tai buvo daroma tik magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose.

Saugaus eismo komisija apie ženklų, kurie įspėja apie avaringą kelio ruožą, statymą mieste buvo informuota liepą. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad dar kaupiama informacija apie tokius taškus. Tai atlieka uostamiesčio policija.

"Nuo šios tvarkos atsiradimo nepraėjo nė pusmečio", – teigė vadovas.

Pasak L.Dūdos, anksčiau buvo galima sužinoti, kiek eismo įvykių nutiko visame mieste, tam tikroje gatvėje, bet ne konkrečioje vietoje. Nebuvo fiksuojamos jų koordinatės.

Tai buvo daroma tik magistraliniuose, krašto, rajoniniuose keliuose. Šiemet toks reikalavimas atsirado ir miestams.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika pasakojo, kad avarijų vietų koordinatės pradėtos fiksuoti pernai. Sudaromi avaringų vietų žemėlapiai.

"Savivaldybė veikiausiai pasinaudos mūsų informacija, statydama įspėjamuosius ženklus", – tvirtino pareigūnas.

Ženklas "Daug eismo įvykių" įrengiamas tose vietose, kur per metus užfiksuoti keturi eismo įvykiai. Avaringiausiuose taškuose turėtų būti planuojamos eismo saugumo priemonės.

Toks ženklas jau yra įrengtas P.Lideikio gatvėje. Tačiau čia jis yra atsiradęs anksčiau, nei įpareigojimas miestuose stebėti avaringas vietas.

"P.Lideikio gatvėje yra avaringas ruožas. Jame buvo ne vienas skaudus įvykis", – tvirtino viršininkas.

Ketvirtadienį ir penktadienį šis klausimas bus svarstomas ir su uostamiestyje viešinčiais Susisiekimo ministerijos atstovais. Bus pristatyti avaringi ruožai mieste, aptartos saugumo priemonės. Nuomones išsakys ir policijos, ir savivaldybės, ir ministerijos atstovai.

Susisiekimo ministerijos atstovai taip pat pristatys Pėsčiųjų perėjų įrengimo taisyklių pakeitimus, kurie įsigalios nuo sausio 1-osios. Taip pat bus aptartas ir vertinamas eismo organizavimas mieste.

"Tokie vertinimai vyksta kas dvejus metus. Po praėjusio vizito reikėjo panaikinti nemažai pėsčiųjų perėjų. Šiemet patys dalį pašalinome, atsižvelgdami į Pėsčiųjų perėjų taisyklių pakeitimus", – komentavo L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių