Dėl gulbių – nerimas: paukščiai dingsta vienas po kito

Klaipėdiečiai sunerimo dėl Žardės tvenkinyje gyvenančių gulbių. Anot gyventojų, paukščiai dingsta vienas po kito. Žmonėms teko matyti, kaip vieną gulbę kažkas pagavo, nusinešė į automobilį ir išsivežė.

Klaipėdiečiai sunerimo dėl Žardės tvenkinyje gyvenančių gulbių. Anot gyventojų, paukščiai dingsta vienas po kito. Žmonėms teko matyti, kaip vieną gulbę kažkas pagavo, nusinešė į automobilį ir išsivežė.

Paukščiai dingsta

Pietinės miesto dalies gyventojai pasakojo, kad Žardės tvenkinyje gyveno penkios gulbės. Tačiau jos paslaptingai po vieną pradėjo dingti.

Klaipėdietė tikino mačiusi, kaip vieną dieną atvažiavo automobilis, sustojo, išlipęs žmogus pagavo vieną gulbę už kaklo, įkrovė į vidų ir išsivežė.

"Nesuprantu, kam gali prireikti tokio paukščio. Abejoju, kad jų mėsa valgoma. Kur tie žmonės dės gulbę?" – svarstė klaipėdietė.

Pasak moters, anksčiau buvo dar vienas keistas atvejis. Kartą ji su drauge matė, kaip du vyrai gaudė gulbes. Moterys paklausė, ką šie darys su paukščiais.

"Vyrai paaiškino, kad veš žieduoti. Labai nusistebėjome, ar taip gali būti. Ar žieduojami miesto paukščiai? Tačiau po kiek laiko paukščiai sugrįžo į tvenkinį", – prisiminė moteris.

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento atstovai tvirtino, kad miesto paukščiai nėra žieduojami.

Saugo ir nuo benamių

Pasak klaipėdietės, gulbes tenka saugoti ir nuo benamių, kurie į šiuos paukščius žiūri seilę varvindami. Gražius sparnuočius tenka ginti ir nuo šunų, kurie juos puola.

"Vedžioju savo šuniuką ir atkreipiu dėmesį, ar gražuolėms gulbėms viskas gerai", – pabrėžė moteris.

Kita klaipėdietė pastebėjo, kad dabar tvenkinyje likusios tik dvi gulbės. Moteriai buvo įdomu, koks kitų trijų paukščių likimas.

"Jos vieną dieną dingo ir viskas. Mačiau dar vieną iš šių paukščių gulintį krūmuose netoli tvenkinio – negyvą. Nuo gaišenos jau sklido nemalonus kvapas. Gulbė buvo jauniklė", – gailėjo moteris.

Parsivežė į prieglaudą

Beglobiais ir laukiniais gyvūnais mieste besirūpinančios viešosios įstaigos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė tvirtino žinanti apie Žardės tvenkinyje gyvenančias gulbes.

"Auginame du gulbiukus iš jų šeimos. Parsivežėme prieš mėnesį ar du. Iš pradžių vieną. Jis buvo be sąmonės. Laikiau savo kabinete, prie krosnies, kad atšiltų. Norint, kad gulbė atsigautų, reikia 30 laipsnių šilumos. Gulbiukas atsipeikėjo ir išėjo gyventi į lauką. Po kiek laiko parsivežėme ir antrą. Jį taip pat šildėme, kol atsigavo", – pasakojo vadovė.

Prieglaudoje gyvena ir dar vienas gulbiukas. Jis rastas Mažajame Kaimelyje. Paukštis buvo susižalojęs – skrisdamas atsitrenkė į elektros laidus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jovaras

Jovaras portretas
Jei algu nekels, prades dingti ne tik gulbes.

Pasirašiusiems dėl Referendumo

Pasirašiusiems dėl Referendumo portretas
VRK nustatė, jog kai kurie pasirašiusių piliečių įrašai turi trūkumų, kuriuos BŪTINA IŠTAISYTI surandant pasirašiusį asmenį ir duodant jam pasirašyti iš naujo. Pasitikrinkite, ar Jums nereikia patvirtinti parašo, o taip pat, -- nereikia tikslinti Jūsų artimųjų, draugų ar kaimynų įrašų. Įrašų patikrą galite atlikti apsilankę svetainėje www.zemesvardu.lt/paieska. Iš anksto DĖKOJAME už Jūsų pilietiškumą.

hmm

hmm portretas
saunuoliai, kad padedate gyvunams....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių