Automobilius nukėlė nuo šaligatvio

Vairuotojai turės aplenkti šaligatvį, ant kurio buvo pripratę statyti automobilius. Įvažiuoti transporto priemonėms neleis pastatytos klombos. Pėstiesiems taip pat nebereikės klampoti per išklaipytas šaligatvio plyteles.


 

Vairuotojai turės aplenkti šaligatvį, ant kurio buvo pripratę statyti automobilius. Įvažiuoti transporto priemonėms neleis pastatytos klombos. Pėstiesiems taip pat nebereikės klampoti per išklaipytas šaligatvio plyteles.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad ant šaligatvio prie Taikos prospekto 8 numeriu pažymėto namo, kuriame įsikūrusi batų parduotuvė, vairuotojai nuolat palikdavo automobilius.

„Galėdavome kiekvieną dieną važiuoti ir kaskart būtume radę ką nubausti. Automobiliai ant šaligatvio buvo paliekami nuolat. Gaudavome ir daug gyventojų skundų“, – teigė vedėjas.

Automobiliai suniokojo ir šaligatvio plyteles, kurios visos buvo išsiklaipiusios. Eidami žmonės galėjo užkliūti ir nuvirsti ar išsisukti koją.

„Sklypas, kur ties parduotuve įrengtas šaligatvis, yra privatus. Ne kartą kalbėjome su savininkais, kad sutvarkytų šaligatvį. Dabar tai padaryta“, – sakė V.Valys.

Pakeistos ne tik susidėvėjusios trinkelės, bet ir įrengtas aukštesnis bortelis, kad ant šaligatvio neužvažiuotų automobiliai. Taip pat pastatytos klombos. Tuo pasirūpino parduotuvės savininkai.

Darbininkai vienoje pusėje panaikino sustoti ir stovėti draudžiančią geltoną liniją, pastatė ženklą.

„Dabar automobiliai ant šaligatvio negalės užvažiuoti nė iš vienos pusės“, – pabrėžė vedėjas.

Panaši problema anksčiau buvo miesto centre, Naujojo Sodo gatvėje, prie viešbučio „Viktorija“ pastato. Čia taip pat nespėta bausti vairuotojų, kurie palikdavo automobilius.

Problema išsisprendė, kai buvo įrengti stulpeliai, kurie trukdo užvažiuoti ant šaligatvio.

„Visur reikia visokių kliūčių, kad vairuotojai neriedėtų ant šaligatvių. Pagrindinė problema yra ta, kad mieste trūksta vietų automobiliams stovėti. Aišku, atsiradus apribojimams transporto priemonės statomos kitur – paliekamos daugiabučių namų kiemuose ar gatvėje“, – tvirtino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Prie kultūros fabriko vartų visada stovi automobiliai ant šaligatvio ,nors už 15 m apytuštė stovėjimo aikštė

Antanas

Antanas portretas
Ne tik Taikos pr. 8 reikia nukelti automobilius,bet nuo visų šaligatvių ir žaliųjų vejų.Pėstieji vaikščiodami šaligatviais nesaugūs gali ne tik koją,bet ir galvą nusisukti.Miesto galvos kurčiuos ir nedaro tvarkos mieste.

aaaa

aaaa portretas
Geriau tuščia aikštė, o ne padaryti normalią stovėjimo aikštelę. Iš viso į tą Senamiestį geriau net nevažiuoti ir jis merdi visiškai. Tegul ten būna pėsčiųjų alėjos ir vietiniai pensininkai ten vaikšto :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių